Tijdens een gezellige bijeenkomst op maandag bereidden de aanwezige deelnemers gezamenlijk twee soepen: de bekende uiensoep en een creatieve variant genaamd ‘bye bye zomer soep’.
Soep & Zo
Samen koken en genieten
Na een kopje koffie met een koekje werd gestart met het snijden en bereiden van de ingrediënten. Voor de uiensoep werden de uien gepeld, doorgesneden en deels gekarameliseerd met een beetje suiker. Het andere deel werd meegekookt in de bouillon. Volgens een tip van Jan werden de gare uien gepureerd, waarna de gekarameliseerde uien werden toegevoegd. Met een paar extra smaakmakers en een stuk stokbrood met gesmolten kaas uit de oven, was deze soep een groot succes.
Ook de ‘bye bye zomer soep’ viel goed in de smaak. Deze werd gemaakt van gesmoorde sjalotjes en knoflook, met daarbij stukjes aubergine en courgette die vakkundig door een groepje deelnemers waren gesneden. Na het koken werd de soep verrijkt met een scheutje kookroom en reepjes vlees van Slagerij Thijs Kuepers. Het resultaat: een smaakvolle, volle groentesoep die perfect paste bij het wisselende herfstweer.
Gezellig samenzijn
Na het eten werd er nog even nagepraat en samen opgeruimd. Alles werd netjes achtergelaten. De volgende soepmiddag staat gepland op maandag 27 oktober.
Onze gedachten gaan uit naar Mia Kessels, die gisteren is overleden. Zij was een deelneemster van het eerste uur. We wensen veel sterkte toe aan haar kinderen, kleinkinderen en iedereen die haar kende. Mia, rust zacht.








2 Reacties
Wat ’n heerlijkheid!
Fijn dat het recept ook genoemd wordt. Ga het proberen om na te maken.
Wouter.
Heel veel succes,.