Skip to content

Gaslek in woning Nederweert na installatie nieuw gasfornuis

Redactie
16 april 2024 | 21:35

Advertentie

Dinsdagavond, rond 19:45 uur, roken bewoners van drie appartementen aan de Kerstraat in Nederweert een gaslucht. Een van de bewoonsters had die dag een nieuw gasfornuis laten plaatsen wat de oorzaak van de gaslucht bleek te zijn.

Gaslucht in Nederweert

Een vriend van één van de bewoonsters kwam bij haar in het appartement en rook als eerste iets van een gaslucht. Ook de bewoonster zelf dacht toen iets te ruiken. Toen even later een tweede bewoonster thuis kwam, rook die ook iets vreemd. Omdat ze het niet vertrouwde waarschuwden ze de brandweer.

Lastige casus voor de brandweer
De brandweer kwam ter plaats om metingen te verrichten. Hier kwam geen duidelijk beeld uit naar voren. Er was dan wel een nieuw gasfornuis geïnstalleerd, maar daar werd niks van een lekkage waargenomen. De appartementen liggen boven een recent leeggekomen winkel. Mogelijk dat daar de lucht vandaan kwam. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) werd opgeroepen om dit uit te sluiten. Deze heeft apparatuur, welke nauwkeuriger kan meten. Na verschillende metingen te hebben verricht werd duidelijk dat toch de aansluiting van het gasfornuis de oorzaak was. Het gaskaantje voor de aansluiting werd dichtgedraaid en daarmee was het probleem verholpen.

Zekere voor het onzekere
De drie bewoners van de appartementen voelden zich schuldig omdat ze een vrije avond van de vrijwiligers van de brandweer hadden verpest. “Maar dat is zeker niet nodig, daar zijn we voor“, aldus de brandweer. “Als jullie de hele nacht in deze gaslucht hadden geslapen had je morgen vroeg zeker heel veel hoofdpijn gehad. Dus goed gedaan dat jullie gebeld hebben“.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie