Site pictogram Nederweert24

Rijrichting in de Brugstraat wordt ‘weer’ aangepast

De rijrichting van de Brugstraat in Nederweert wordt ‘weer‘ omgedraaid. Vanaf 1 juli zullen de aanpassingen worden doorgevoerd met betrekking tot de verkeersstroom vanaf de kruising met Staat en de uitrit van Albert Heijn, tot aan Brug 15.

Rijrichting Brugstraat

Dit betekent dat het niet langer mogelijk is om het centrum van Nederweert in te rijden vanaf Brug 15. Wel is het mogelijk om het centrum uit te rijden via deze route. Deze maatregel is bedoeld om de verkeersdoorstroming en veiligheid te verbeteren in het centrum van Nederweert. Door het ‘van tijd tot tijd‘ wisselen van de rijrichting hoopt men mensen die naar het centrum van Nederweert komen telkens weer te verrassen. Ook kiest men voor deze aanpak om de lokale bevolking flexibel te houden – letterlijk!

Overleg
Deze beslissing is genomen na zorgvuldig overleg met lokale belanghebbenden, waaronder ondernemers en bewoners van Nederweert. De implementatie van deze verandering zal van kracht worden vanaf 1 juli 2024.

Wijzigingen
Het is niet de eerste keer dat een wijziging wordt doorgevoerd in het verkeersbeleid van het centrum van Nederweert. Eerder zijn er al maatregelen genomen om de verkeersstromen te optimaliseren en de veiligheid te waarborgen. Ook in de Brugstraat is de rijrichtingen al meerdere keren omgedraaid, deze wordt nu dus wéér gedraaid. “Het is de derde keer dat de rijrichting wordt aangepast in het centrum van Nederweert, het moet niet gekker worden. Hopen dat het nu een keer klaar is“, aldus een buurtbewoner.

Met de aankomende wijzigingen is de hoop dat er een nu een stabiele en efficiënte verkeerssituatie wordt gecreëerd, waarbij verdere aanpassingen voorlopig niet nodig zullen zijn!

UPDATE | We hebben gemerkt dat het weer veel los maakte in Nederweert, maar het was een 1 aprilgrap!

Mobiele versie afsluiten