Site pictogram Nederweert24

Ondersteuner Oekraïense vluchtelingen gezocht in de gemeente Nederweert

Zoek je vrijwilligerswerk in Nederweert, Budschop of Ospel(dijk)? Ben jij sociaal, maak je makkelijk contact en vind je het leuk om praktisch bezig te zijn voor vluchtelingen?

Vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk is op zoek naar iemand die het initiatief neemt en Oekraïense vluchtelingen ondersteunt en wegwijs maakt op gebied van financiën, onderwijs, gezondheidszorg en het opbouwen van een sociaal netwerk. Dit kan bijvoorbeeld zijn als taalmaatje, tolk of het begeleiden van activiteiten. In deze rol ondersteun je je maatje bij bijvoorbeeld het praktisch leren gebruiken en begrijpen van de Nederlandse taal en bij het zetten van stappen om erbij te horen en mee te doen in de gemeente Nederweert en laat je ervaren hoe dingen die voor jou zo gewoon en vanzelfsprekend zijn, voor een ander nieuw en ingewikkeld kunnen zijn. Je hebt een rol als ondersteuner, niet als hulpverlener.

Wil je meer weten over wat jij als ondersteuner zou kunnen betekenen en op welke manier wij jou daarbij ondersteunen? Bel, app of mail Laila Ancane (lancane@vluchtelingenwerk.nl , 06-16030975 ) dan praat ze graag met je.

Wat biedt Vluchtelingenwerk jou?

Er wordt wel een Verklaring omtrent Gedrag gevraagd van alle medewerkers.

Foto: Olena Kasian

Mobiele versie afsluiten