Site pictogram Nederweert24

Activiteitenprogramma december 2022 Buitencentrum De Pelen

Bekijk hier het overzicht met alle activiteiten die Staatsbosbeheer – vanaf het buitencentrum De Pelen – in december in het Nationaal Park De Groote Peel organiseert. Vlieg het jaar uit met een vogelexcursie, Stiltewandeling, speuren naar sporentochten en op de laatste dag van het jaar een Eindejaarswandeling.

De Groote Peel

Wintergasten in Nationaal Park de Groote Peel.
Op zondag 4 december houdt Staatsbosbeheer een vogelexcursie met als thema ‘wintergasten’ in het Nationaal Park De Groote Peel. De Pelen is een belangrijk vogelgebied, ook in de winter. Het is een favoriete overwinterplek voor veel wintergasten waaronder de klapekster en ontelbare ganzen. En ’s morgens vroeg is er natuurlijk altijd kans op het spotten van reeën of andere dieren. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids en start om 9.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen). Reserveren online noodzakelijk via deze link.

Stiltewandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op zondag 18 december houdt Staatsbosbeheer een Stiltewandeling in het Nationaal Park De Groote Peel. Dit hoogveengebied is weids en stil. Hoe stil, dat kun je ‘horen’ tijdens deze bijzondere wandeling. Een natuurbelevingstocht van 6-7 kilometer, waarin je heerlijk tot rust komt en optimaal kunt genieten van de natuur. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel en duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen). Online reserveren is noodzakelijk via de website.

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op dinsdag 27 december houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. De activiteit start om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een uilenbal pluizen. Reserveren online kan hier.

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op woensdag 28 december houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. De activiteit start om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een uilenbal pluizen. Reserveren online via de website.

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op donderdag 29 december houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. De activiteit start om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een braakbal pluizen. Reserveren online via deze link.

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op vrijdag 30 december houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen. Zo ontdek je welke dieren slapen in de winter en welke wakker blijven. De activiteit start om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind, inclusief een uilenbal pluizen. Reserveren online via de website.

Wandel het jaar uit in Nationaal Park De Groote Peel
Op zaterdag 31 december houdt Staatsbosbeheer een Eindejaarwandeling in De Groote Peel. Sluit het jaar af in de prachtige natuur van dit hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Tijdens deze excursie van ongeveer 12 kilometer is er volop gelegenheid om het afgelopen jaar te overdenken en te mijmeren over het komende jaar. Halverwege de wandeling is toosten op het nieuwe jaar en na afloop samen nagenieten van een worstenbroodje en een drankje. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 15,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen) inclusief peelneutje, worstenbroodje (ook vegetarisch) en een consumptie. Reserveren is noodzakelijk en kan hier.

Meer informatie, kijk hier of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Mobiele versie afsluiten