Site pictogram Nederweert24

Bloem van Weert fietstocht/toertocht weer terug op de kalender

Na twee jaar van afwezigheid door de corona-maatregelen is de Bloem van Weert weer terug op de kalender. Op zondag 3 juli organiseert TWC Weert voor de 9e keer deze gezellige en mooie fiets- toertocht.

Bloem van Weert

Voor de recreanten zijn er weer drie mooie routes uitgezet van 45, 50 en 65 km en voor de sportieve fietsers op de racefiets drie routes van 75, 100 en 125 km. Op de route zijn rustplaatsen ingericht waar de deelnemers gratis versnaperingen ontvangen en daarnaast verloopt de route langs diverse leuke horecagelegenheden. Elk jaar vindt de Bloem van Weert in een ander gebied (bloemblad) plaats. Dit jaar is dit voor de recreatieve tocht het rondje Someren en voor de sportieve toertocht het rondje Eindhoven.

Informatie Bloem van Weert

Informatie recreatieve fietstocht
De route is ook dit jaar volledig uitgepijld en daarnaast ontvang je een kaartje met de route met aanbiedingen van de deelnemende horecagelegenheden Peerkesbosch in Nederweert en Ons Lieske in Maarheeze. Op de route zijn weer gezellige rustplaatsen ingericht en zijn er leuke terrassen met voordeel. De route verloopt over verkeersluwe wegen, fietspaden en gravelpaden door mooie natuurgebieden. Dit jaar is gekozen voor het “Bloemblad” Brabant en passeert de natuurgebieden Weerterbos, Boksenberg, Somerse Heide, Strabrechtse heide, Grote heide, Vroolijke Jager, Weerter- en Budelerbergen.
Starttijden: tussen 8:30 uur en 10:30 uur voor de 65 km route en tot 11:30 uur voor de 45 en 50 km route.

Informatie sportieve toertocht
Ook de wielrenners komen aan hun trekken. Er is een mooie route uitgezet die de naam “Rondje Eindhoven” heeft gekregen. Je kunt kiezen uit drie afstanden van 75, 100 en 125 km. De 75 en 100 km route is volledig voorzien van duidelijke routepijlen, de extra lus voor de 125 km kan alleen op navigatie gereden worden. Op de route zijn 2 rustplaatsen (75 km route 1 rustplaats) ingericht met energiedrank en versnaperingen. De route verloopt over verkeersluwe wegen, fietspaden en twee gravelstroken. Bij natte weersomstandigheden worden de gravelstroken uit de route gehaald. Door het gevarieerde parkoers en de prachtige uitzichten is de route nooit saai.
Starttijden: tussen 8:30 uur en 10:30 uur voor alle afstanden.

Belangrijke regels:
1. De fietstochten worden georganiseerd onder auspiciën van de NTFU;
2. Deelname is geheel op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid veroorzaakt of geleden door de deelne(e)m(st)er;
3. Voor de toertocht (racefiets) is het dragen van een helm verplicht;
4. Houdt je aan alle verkeersregels;
5. Gooi geen afval weg;
6. Eventuele seingevers hebben geen officiële verkeersfunctie.

Algemene informatie TWC Weert
Al 43 jaar is Toer- en WielerClub Weert (TWC Weert) dé wielerclub in Weert met ruim 100 actieve leden. Met als motto “samen uit, samen thuis” ligt de nadruk op toerfietsen. Of iemand nu veel of weinig fietservaring heeft, man of vrouw, of je nu 30 of 70 jaar bent, of je op de weg wil fietsen of in het bos, bij TWC Weert vindt iedereen een sportieve uitdaging. Daarmee is TWC Weert de ideale wielerclub voor iedereen.

Naast de toertochten op zondag bestaat er ook de mogelijkheid om op woensdag en donderdag deel te nemen aan toertochten op de weg. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan bijzondere activiteiten zoals aan de tweedaagse naar de Ruhrsee, de “top-tien-toer” en een lang weekend Lenk in Zwitserland. In de winter is er een programma voor mountainbike toertochten. Halverwege het seizoen wordt er een clubfeest georganiseerd voor de leden en hun partners. Dit alles voor een contributie van slechts €75,- per jaar waarbij het lidmaatschap van de NTFU met verzekering is inbegrepen.

Betekenis
De naam Bloem van Weert refereert aan de mooie natuurgebieden die rondom Weert liggen. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De vijf bloembladeren refereren elk aan een gebied rondom Weert waar de fietstocht plaatsvindt.

Mobiele versie afsluiten