Skip to content

Ondernemers Nederweert doen zaterdag mee aan landelijke actiedag

Redactie
13 januari 2022 | 20:46

Advertentie

De Ondernemers uit Nederweert doen zaterdag mee aan landelijke actiedag. “We zijn allemaal benieuwd naar de versoepelingen die het kabinet morgen aankondigt. Mochten deze niet naar tevredenheid zijn, gaan ook wij in Nederweert actie voeren, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur” aldus het bestuur van de Ondernemersvereniging Nederweert (OVN). Ook de afdeling Nederweert van Horecavereniging Nederland geeft aan mee te doen aan de actiedag.

Landelijke actiedag

De Ondernemersvereniging heeft bij de burgemeester om de goedkeuring gevraagd. “We mogen één dag actie voeren mits we de algemene Corona maatregelen in acht nemen: afstand van 1,5 meter en mondkapjes Als de drukte in de winkels, horeca of in de straten de spuigaten uitloopt wordt er gehandhaafd“.

Oproep OVN
De vereniging roept ondernemers op iets ludieks te bedenken en om mee te doen! Ze hopen natuurlijk dat het allemaal niet nodig is en dat er vrijdag versoepelende maatregelen aangekondigd worden. Het gemeentebestuur heeft op verschillende manieren de noodzaak tot versoepeling in Den Haag aangekaart maar het is nog afwachten wat er morgen tijdens de persconferentie allemaal bekend wordt gemaakt.

Oproep Horeca
Samen in lockdown, betekent ook samen uit de lockdown, want we doen het tenslotte samen! Dat is het statement dat 140 afdelingen van Koninklijk Horeca Nederland naar buiten brengen, voordat het kabinet later vandaag met de diverse overlegorganen in gesprek gaat naar aanleiding van het OMT advies. Volgens de afdelingen staan horecaondernemers al twee jaar voor de grootste uitdagingen van hun bestaan en worden deze alsmaar groter. Nu duidelijk is dat Omikron veel minder ziekmakend is dan eerder verwacht, is dit het moment horeca en winkels uit de lockdown te halen en weer langzaam terug te gaan naar het oude normaal!

Naast eventuele versoepelingen verwachten ze ook dat het kabinet komt met een visie voor zowel de korte als de lange termijn, zodat ondernemers zich daar op kunnen voorbereiden. De routekaart die KHN onlangs presenteerde kan daarbij als uitgangspunt gelden. De horeca roept het nieuwe kabinet op om niet voor haar verantwoordelijkheid richting de samenleving weg te lopen, maar verantwoordelijkheid te nemen. Haal de samenleving weer van het slot.

Afdeling Nederweert van Horeca Nederland en vele andere afdelingen zijn ervan overtuigd dat, vanaf 15 januari, zowel de horeca als de detailhandel op een veilige manier open kunnen!

Ook de burgemeester van Weert staat ondernemers toe te protesteren. Dat daarbij de winkels worden geopend bij wijze van protest wordt door de burgemeester gerespecteerd.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie