Site pictogram Nederweert24

Nieuw afvalsysteem in Nederweert, alles nog een keer op een rijtje

Deze maand gaat de gemeente Nederweert starten met diverse pilots voor een andere wijze van afvalinzameling. In Budschop gaat het restafval uit de duobak en kan dit aangeleverd worden in de restafvalzakken die in week 01 huis aan huis bezorgd worden. Gemeente breed halen ze PMD vanaf 24 januari een keer per twee weken aan huis op en verder kunnen luiers/incontinentiemateriaal in de daarvoor aangepaste inzamel- bakken gedeponeerd worden.

Alles op een rijtje, wel zo handig!

Op deze speciale pagina op Nederweert24 hebben we alle afvalstromen per kern op een rijtje gezet.

Afvalscheidingskaart
In de laatste week van 2021 heeft de gemeente Nederweert de afvalscheidingskaart verspreidt. Inwoners hebben deze kaart bij het Weekblad van Nederweert ontvangen. Deze kaart helpt jou met het beter scheiden van afval.

Onduidelijkheden bij inwoners over chipsverpakkingen
Er is bij enkele inwoners in de gemeente onduidelijkheid ontstaan over de juiste manier van inzamelen van chipsverpakkingen. Op de afvalscheidingskaart is te zien dat deze verpakkingen bij het PMD afval gedeponeerd mogen worden. Op de nieuwe PMD zakken is echter te lezen dat het niet toegestaan is. Hoe zit het nou precies?

Officieel mogen de verpakkingen niet als PMD afval ingezameld worden, dat is te lezen op de chipsverpakkingen zelf, maar informeel mag het wel. Het wordt namelijk niet gezien als vervuiling,” aldus de gemeente Nederweert. De chipsverpakkingen mogen dus ingezameld worden als PMD, maar volgens de fabrikanten is het beter om ze te deponeren bij het restafval.

Mobiele versie afsluiten