Site pictogram Nederweert24

Wake in Nederweert voor omgekomen varkens na stalbrand (Foto’s/Video)

YouTube poster

Zaterdagmiddag vond er op het Raadhuisplein in Nederweert een wake plaats voor de overleden varkens van de grote brand in een varkensstal aan de Bloemerstraat in Nederweert.

Herdenking/demonstratie

Tientallen mensen verzamelden zich op het plein tegenover het gemeentehuis. Daar werd stilgestaan bij het overlijden van de 4600 dieren. Daarnaast waren er sprekers aanwezig, waaronder Pascale Plusquin, fractievoorzitter Partij voor de Dieren Limburg.

Door verschillende agrariërs werden de toegangswegen naar de afgebrande stal aan de Bloemerstraat afgesloten. Hiermee wilden zij voorkomen dat de activisten zich daarnaartoe zouden verplaatsen. Zij gunnen de getroffen ondernemer rust.

Politie zichtbaar aanwezig
De politie was zichtbaar aanwezig en hield alles nauwlettend in de gaten. Er reden verschillende politievoertuigen door Nederweert, bikers werden ingezet, maar ook een droneteam was aanwezig. Zover bekend bleef de situatie rustig, op enkele toeters en middelvingers na van passerende mensen. De organisatie van de wake riep vooraf op om geen huisdieren mee te nemen. Desondanks werden er in een auto van een activist honden aangetroffen, in de volle zon. De eigenaar van deze auto werd door de organisatie én politie aangesproken op zijn gedrag waarna hij met zijn dieren vertrok.

Foto’s Johan Horst

Mobiele versie afsluiten