Site pictogram Nederweert24

Digitale inloopavond over beleid geitenhouderijen

Op woensdag 2 juni houdt de gemeente Nederweert om 19.00 uur een digitale inloopavond over het beleid rondom geitenhouderijen. Je kunt je hiervoor aanmelden.

Geitenhouderijen

Waar gaat het over?
De aanleiding voor deze inloopavond is het voorstel dat op dinsdag 8 juni aan de raad wordt voorgelegd. Dat voorstel is om het beleid rondom geitenhouderijen te versoepelen. Nu staat er voor nieuwe woningen en andere gevoelige objecten een minimale afstand van 1.500 meter tot geitenhouderijen in het beleid. In het voorstel wordt dat 500 meter. Daarnaast worden omvormingen van het ene woningtype in het andere woningtype mogelijk. Alle versoepelingen hebben als voorwaarde dat er geen belemmering voor geitenhouderijen ontstaat.

Hoe verloopt de inloop?
Wethouder Peter Koolen zit de inloop voor en er wordt een inhoudelijke presentatie gegeven van ongeveer tien minuten. De overige tijd is bestemd voor de beantwoording van jouw vragen en discussie. De Gemeenschapsraad Leveroy is bij de inloop aanwezig, maar heeft geen organiserende rol.

Hoe werkt het?
Als je je aanmeldt, krijg je op woensdag 2 juni rond 15.00 uur een mail met een link toegestuurd voor een Teams-vergadering. De inloop duurt ongeveer een uur. Als er veel aanmeldingen zijn, worden er meerdere groepen gemaakt zodat iedereen die dat wil aan het woord kan komen. Jouw inloopmoment kan dan om 20.00 of 21.00 uur beginnen. Het precieze tijdstip staat in de mail. Als er heel veel aanmeldingen zijn, is discussie nog maar moeilijk mogelijk, zeker digitaal. De inloop zal dan met name gericht zijn op de presentatie en de beantwoording van vragen.

Hoe aanmelden?
Belangrijk! Om mee te kunnen doen aan de inloop, moet je het programma Microsoft Teams installeren op een computer, laptop, tablet of telefoon. Lukt dit niet, neem dan voor 2 juni telefonisch contact op met Esther van der Linden. Je kunt dan een afspraak maken om op een andere manier bijgepraat te worden. Aanmelden voor de digitale inloopavond kan via e-mail: e.vanderlinden@nederweert.nl of telefonisch: (0495) 677 111. Dat kan tot uiterlijk woensdag 2 juni 12.00 uur.

Mobiele versie afsluiten