Skip to content

Digitale informatiebijeenkomst over omgevingsvisie

Redactie
24 februari 2021 | 13:00

Advertentie

Op dinsdag 23 maart is er een digitale informatiebijeenkomst over de omgevingsvisie Buitengebied Nederweert. Heb je na het lezen van de omgevingsvisie nog vragen, dan kun je ze dan stellen aan de vakspecialisten. De bijeenkomst is niet bedoeld voor het indienen van zienswijzen. Aanmelden kan tot 14 maart. Als je niet digitaal kunt deelnemen, is het ook mogelijk om een telefonische afspraak te maken.

Leefomgeving verandert

We merken allemaal dat tijden veranderen. En daarmee ook de leefomgeving. Zowel landelijk als regionaal in onze gemeente”, aldus wethouder Voss. “Er zijn maatschappelijke opgaven zoals de energietransitie en het tegengaan van de klimaatverandering. Ook de agrarische sector ontwikkelt zich snel. In Nederland is er sprake van schaalvergroting van bedrijven waardoor kleine agrarische ondernemers over een paar jaar wellicht niet meer bestaan.”

De opgaves op een rij
De omgevingsvisie geeft antwoord op de vraag wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat Nederweert ook in de toekomst een prettige en gezonde leefomgeving is voor iedereen. Het antwoord is samen met belanghebbenden opgesteld. Op hoofdlijnen gaat het om acht zogenaamde opgaves. We zetten ze op een rij.

  • Een gezonde en veilige leefomgeving.
  • Een oplossing voor de vrijkomende gebouwen.
  • Beschikbaar houden van perspectiefvolle agrarische locaties.
  • Een bijdrage leveren aan de energietransitie.
  • Een bijdrage leveren aan de klimaatadaptatie.
  • Versterken van het groene karakter.
  • Verbeteren van de infrastructuur.
  • Versterken van beleving en gastvrijheid.

Digitale informatiebijeenkomst
De gemeenteraad is nauw betrokken geweest bij het hele proces. Op dinsdag 9 februari stelde de raad het ontwerp van de omgevingsvisie vast. Wethouder Voss is blij met de brede steun voor de visie. Met de vaststelling door de raad start een nieuwe fase, de zienswijzeperiode. Dat betekent dat het document van 26 februari tot en met 8 april 2021 ter inzage ligt. Iedereen kan schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Dit kan via postbus 2728, 6030 AA in Nederweert of maak een afspraak met mevrouw P. Philips, tel. (0495) 677 111 of e-mail: p.philips@nederweert.nl.

Onderwerpen en tijdstippen
Vanwege de coronamaatregelen is de bijeenkomst op dinsdag 23 maart digitaal. Je kunt tot 14 maart meerdere tijdstippen aangeven en ook het onderwerp of thema waarover u meer wilt weten. De digitale informatiebijeenkomst is niet bedoeld om een zienswijze in te dienen. Kun je geen gebruikmaken van MS Teams of ben je op dinsdag 23 maart verhinderd? Dan is het ook mogelijk om een telefonische afspraak te maken om jouw onderwerpen te bespreken. Bel daarvoor met tel. (0495) 677 111.

Advertentie

1 Reactie

  1. Er staat wel vermeld hoe je een zienswijze kunt indienen maar niet hoe je je kunt aanmelden voor die digitale bijeenkomst op 23 maart. Volgt dit later nog?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie