Site pictogram Nederweert24

Buurtbus Leveroy gaat weer rijden

Nu duidelijk is dat de lockdown in Nederland verlengd wordt, past Arriva haar dienstregeling daarop aan. Deze maatwerkdienstregeling komt het meest overeen met de vakantiedienstregeling. De scholierenlijnen gaan nog niet rijden. De buurtbussen, die sinds medio maart 2020 niet reden, starten wel weer op per maandag 18 januari. Dat geldt ook voor lijn 796 tussen Nederweert en Heythuysen.

Aanpassingen en regels buurtbussen

Per maandag 18 januari zijn alle buurtbussen technisch geschikt om hun dienst weer te hervatten. Zo hebben de bussen kuchschermen, extra ventilatie en een speciale luchtfilter. Naast deze aanpassingen gelden er voor de meereizende passagiers de welbekende regels in relatie tot corona. Specifiek voor de buurtbussen zijn er nog enkele aanvullende regels.

Lijnen die weer rijden
De dienstregeling van elke van de buurtbuslijnen is afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat beschikbaar is. Het gaat in Limburg in totaal om zeven van de negen lijnen die weer gaan rijden vanaf maandag 18 januari.

Reisplanner

Alle informatie zoals die nu bekend is, wordt verwerkt in de reisplanners en is ook te bekijken op de website van Arriva: www.arriva.nl.

Mobiele versie afsluiten