Site pictogram Nederweert24

Gemeente Nederweert plantte dit jaar 427 bomen

Het is plantseizoen en dat is te zien. Verspreid door de hele gemeente zijn en worden plantvakken gerenoveerd en omgevormd. De oude beplanting is in de zomer verwijderd en daarvoor komen nieuwe planten in de plaats. Het is vaak kleurrijke en bloeiende beplanting die bijdraagt aan de biodiversiteit. Naast de omvormingen en renovaties brengen we de komende weken ook bij verschillende projecten nieuwe beplanting aan. Bijvoorbeeld op de Hoofstraat, de Booldersdijk en Scheper.

427 bomen

Aanplant bomen
Binnen al deze werkzaamheden worden dit jaar ook weer tal van bomen aangeplant. Dit najaar planten wij 207 bomen aan op gemeentelijke grond. Samen met de 70 bomen van het afgelopen voorjaar komt het totaal op 277.

Geboortebomen
Naast de bomen die de gemeente op eigen grond aanplant, zijn er dit jaar ook nog de geboortebomen. Eén boom voor ieder kind dat geboren is in 2020. In totaal hebben 20 nieuwe ouders een geboorteboom opgehaald. Gemiddeld worden er jaarlijks 130 kinderen geboren in Nederweert. De bomen die in de planning stonden maar niet zijn opgehaald, worden alsnog aangeplant. De gemeente heeft het aantal nog aangevuld, zodat er in totaal 150 geboortebomen worden aangeplant in 2020.

Goed voor de bij
Stichting Bijzzzaak heeft de niet opgehaalde geboortebomen verdeeld. Inwoners van onze gemeente die graag een boom wilden ontvangen, konden zich hiervoor melden bij stichting Bijzzzaak. “Een mooi initiatief. Op deze manier zijn de bomen verspreid over de hele gemeente en niet op één plek aangeplant. Dit is goed voor de solitaire bijen. De bomen die we hebben uitgedeeld, zijn namelijk bloeiende bomen die als voedselvoorziening van de solitaire bij dienen”, aldus Lei Reemers van stichting Bijzzzaak.

Totaalplaatje
Alles bij elkaar opgeteld, zijn er dit jaar in de gemeente 427 bomen aangeplant.

Foto: gemeente Nederweert

Mobiele versie afsluiten