Site pictogram Nederweert24

Motie van wantrouwen tegen burgemeester Jos Heijmans

De gemeenteraad van de gemeente Weert heeft een motie van wantrouwen aangenomen tegen burgemeester Jos Heijmans. Dit gebeurde woensdagavond tijdens een extra raadsvergadering naar aanleiding van het rapport van bureau Berenschot naar de integriteit van Heijmans in verband met de bestedingen van de zogenaamde COA-gelden. Dit rapport is geschreven naar aanleiding van een integriteitsonderzoek waar de gemeenteraad op 5 februari opdracht voor heeft gegeven.

De motie werd ingediend door Weert Lokaal, VVD en CDA, samen goed voor een overgrote meerderheid in de gemeenteraad van Weert. De partijen gaven aan het vertrouwen in Heijmans verloren te hebben naar aanleiding van de conclusies van het rapport Berenschot.

De raad krijgt twee weken de tijd om de motie eventueel terug te trekken. Gebeurt dat niet dan kan bij de Kroon een ontslagprocedure voor Heijmans in gang worden gezet.

DUS Weert vindt het nog te vroeg voor een motie van wantrouwen vanwege de onduidelijkheid van een aantal zaken. Zo dient maandag een kort geding tussen Heijmans en de gemeente Weert. D66 vindt de conclusies uit het rapport Berenschot niet ernstig genoeg voor een motie van wantrouwen.

Lees hier de motie van wantrouwen. De motie is, met 23 stemmen voor en 3 stemmen tegen, aangenomen.

Mobiele versie afsluiten