Site pictogram Nederweert24

De Nationale Buitenspeeldag komt naar Nederweert 

Buitenspelen is hartstikke gezond. Maar natuurlijk ook gewoon heel erg leuk. Daarom organiseert Sport Nederweert ook dit jaar weer de Nationale Buitenspeeldag in Nederweert. Het grasveld achter het Gemeenschapshuis Reigershorst wordt op woensdag 10 juni van 13.00 tot 16.30 uur omgetoverd tot dé plek vol spel, plezier en beweging.

Lekker buitenspelen

De Nationale Buitenspeeldag is hét moment om lekker buiten te spelen. Jaarlijks worden straten afgezet en worden verschillende plekken in Nederland omgetoverd tot speelplek. “Dat is dit jaar een beetje anders. Toch zorgen we ook dit jaar voor extra buitenspeelplezier”, aldus beweegcoach Marloes. “We doen verschillende leuke sport- en spelactiviteiten. We hebben gezonde snacks en meer! Kom het ontdekken”, vertelt beweegcoach Rikus. Beweegcoach Manon: “In verband met corona mogen maximaal 25 kinderen meedoen per tijdsblok. Kinderen tot en met groep 4 kunnen van 13.00 tot 14.30 meedoen. Kinderen vanaf groep 5 zijn van 15.00 tot 16.30 uur welkom. Het is verplicht om je van te voren aan te melden. Dat kan op onze website: www.sportnederweert.nl.

Buitenspelen is gezond, doe mee!
Op de Nationale Buitenspeeldag wordt er op een speelse manier aandacht gevraagd voor een kindvriendelijke omgeving, zodat kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien.  Met de buitenspeeldag wordt er aan buurtbewoners en voorbijgangers gevraagd om hun verkeersgedrag eens onder de loep te nemen. En te kijken naar oplossingen en ideeën voor in hun buurt of straat. Buitenspelen is niet alleen om een frisse neus te halen. Er zijn nog veel meer redenen om kinderen dagelijks minstens een uur buiten te laten spelen. Beweegcoach Merle: “Buitenspelen maakt een kind sterker en socialer. Het voorkomt overgewicht en het verlaagt het stressniveau. Reden genoeg dus!

Meer weten over Sport Nederweert en de Nationale Buitenspeeldag? Neem een kijkje op onze website én volg ze op Facebook.

Mobiele versie afsluiten