Site pictogram Nederweert24

Risse Groep sluit haar deuren

corona-pandemieNet als circa 4000 andere Limburgse bedrijven sluit Risse Groep tijdelijk de deuren in verband met het Corona-virus. Dit besluit hebben directie, Bestuur en Raad van Commissarissen afgelopen maandagochtend gezamenlijk genomen. De sluiting is in elk geval van kracht tot 6 april. 

Coronavirus

Verantwoordelijkheid
Aanleiding voor de sluiting is de richtlijn van het RIVM om mensen die tot een medische risicogroep behoren op te roepen om thuis te blijven. Het percentage van medewerkers dat tot deze risicogroep behoort is bij Risse Groep zo hoog, dat ze de veiligheid van de werkomgeving niet kunnen garanderen. Dit geldt ook voor de continuïteit van ons bedrijfsproces. Risse Groep neemt hierin haar verantwoordelijkheid. De gezondheid van de medewerkers staat voorop. Naast de maatregelen die ze afgelopen week namen om de kans op verspreiding van het Corona-virus te voorkomen is daarom besloten tijdelijk de deuren te sluiten. 

Wat betekent dit voor medewerkers?
Voor de medewerkers in het productieproces betekent dit dat zij tot 6 april niet naar het werk kunnen komen. Zij zijn inmiddels allemaal geïnformeerd (face to face en per brief). Hun werkleider onderhoudt in de tussentijd intensief telefonisch contact met ze. Ook worden de medewerkers via andere kanalen (zoals facebook en intranet) op de hoogte gehouden. Afspraken met de bedrijfsarts gaan telefonisch door.
Medewerkers die gedetacheerd zijn bij bedrijven in de regio volgen de richtlijn van het bedrijf waar ze werken. De overige medewerkers (leidinggevenden en stafmedewerkers en de medewerkers van Werk.Kom) werken zoveel mogelijk thuis. Uiteraard zijn zij ook bereikbaar en beschikbaar voor vragen van medewerkers en klanten.

Voor klanten heeft de sluiting tot gevolg dat ze tijdelijk geen inpakwerkzaamheden voor ze kunnen uitvoeren. Ook zij zijn hiervan op de hoogte gebracht. ”We ontmoeten hierin veel begrip en zoeken samen naar passende oplossingen. Net als veel andere werkgevers vraagt ook Risse Groep werktijdverkorting aan vanwege de verwachte omzetderving.

De sluiting geldt vooralsnog tot 6 april. Ze volgen hierin de richtlijnen van het RIVM.

Mobiele versie afsluiten