Site pictogram Nederweert24

Sleuteloverdracht Nederweert in beeld (Foto’s)

Zaterdagavond kwamen De Bengels, De Piepkukes, De Pinmaekers en De Vlikkestaekers met hun gevolg naar de Kolderzaal van het gemeentehuis in Nederweert om gezamenlijk de “Vastelaovendj” te openen. Na een kort woord van ceremoniemeester Giel Bruijnaers sprak Opperpin Birgit Op de Laak de aanwezigen toe.

Kolderpin voor pastoor Koumans
De toespraken werden afgewisseld met mooie optredens van lokale artiesten. Omstreeks 20.20 uur maakte Opperpin Birgit Op de Laak van Nederweert bekend dat de Kolderpin-onderscheiding dit jaar wordt toegekend aan pastoor André Koumans (77 jaar) uit Ospel. Deze eervolle gemeentelijke onderscheiding werd dit jaar voor de 35e keer uitgereikt. De Kolderpin wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederweertenaar die zich verdienstelijk maakt voor de Vastelaovendj in het bijzon­der en voor de gemeenschap in het algemeen en/of in het afgelopen jaar een serieus probleem op een ludieke wijze onder de aandacht heeft gebracht.

Getrouw sloot ceremoniemeester Giel af met de woorden “unne zalige vastelaovundj“.

Vastelaovendj in Ni-jwieërt
We hebben voor jou alle carnavalsactiviteiten op een rijtje gezet. Bekijk hier alle activiteiten. ”Maak er een mooie Vastelaovendj van!

Foto’s Johan Horst

Sleuteloverdracht 2020 Johan Horst-38
Mobiele versie afsluiten