Skip to content

Thieu Caris uit Ospel viert 100ste verjaardag

Redactie
22 februari 2020 | 16:31

Advertentie

Groot feest voor Thieu Caris. De in Ospel geboren en getogen Thieu Caris vierde op zaterdag 22 februari samen met kinderen, kleinkinderen en dierbaren zijn 100ste verjaardag. Burgemeester Op de Laak en wethouder Cuijpers van Nederweert kwamen speciaal voor deze gelegenheid naar de Peelboerderij in Ospel om de jarige en inmiddels oudste mannelijke inwoner van de gemeente Nederweert te feliciteren.

100ste verjaardag

Aannemer en timmerman
Thieu Caris zag honderd jaar geleden, op 23 februari 1920, het levenslicht op de Klaarstraat in Ospel. Hij was de tweede zoon van het uit zes kinderen tellende gezin van Antoon Caris en Anna Knapen. Al op jeugdige leeftijd ging hij in het timmerbedrijf van zijn vader meehelpen. De Tweede Wereldoorlog ging ook aan Thieu niet ongemerkt voorbij. Gelukkig kon hij ontsnappen aan de Arbeidseinsatz van de bezetter en hielp hij aan het eind van de oorlog een aantal Joodse vrouwen bij de vlucht naar bevrijd gebied.

Gebroeders Caris
Na de oorlog nam hij samen met zijn oudere broer Harrie het bedrijf van zijn vader over. De naam werd gewijzigd in Aannemersbedrijf Gebroeders Caris. Harrie was verantwoordelijk voor het metselwerk en Thieu voor het timmerwerk. In Ospel, Nederweert en omgeving zijn veel huizen door de Gebroeders Caris gebouwd, verbouwd of gerenoveerd. Hoogtepunten uit Thieu’s arbeidzame verleden waren onder andere de bouw van de kerk in Ospeldijk en de renovatie van De Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen kerk in Ospel.

Gouden handen
Eind veertiger jaren leerde hij de uit Kelpen-Oler afkomstige Wies Peeters kennen. In mei 1951 werd het huwelijk voltrokken en het echtpaar kreeg vier kinderen. Ze zijn nog steeds gelukkig samen en ook de trotse opa en oma van acht kleinkinderen en een achterkleinkind. Tot op hoge leeftijd bleef Thieu klussen en bouwen bij kinderen en bekenden. Gedurende zijn 100-jarige leven hebben Thieu’s handen enorm veel werk verzet.

Samen in Aan Stad Thoês
In 2004 waren Thieu en Wies een van de eerste bewoners van Aan Stad Thoês in Ospel. Tot op de dag van vandaag wonen ze daar nog met veel plezier. Het samenzijn met de hele familie, het ontvangen van de kinderen en kleinkinderen vinden Thieu en Wies nog altijd geweldig. Ze nemen zoveel mogelijk deel aan de gezamenlijke activiteiten die in het woonzorgcentrum worden georganiseerd en genieten van het leven.

Advertentie

1 Reactie

  1. Thieu, van harte gefeliciteerd met je 100e! en er nog zo goed uitzien. Ook gelukwensen voor Wies, de kinderen en kleinkinderen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie