Skip to content

Wijkschouw in Nederweert (Foto’s)

Redactie
13 februari 2020 | 19:00

Advertentie

Woensdagavond vond de wijkschouw plaats in Nederweert. Het Dörpsoverlek Ni-jwieërt had hier samen met de gemeente hiertoe het initiatief genomen. De aftrap was bij de Gunnerij waar burgemeester Birgit Op de Laak iedereen welkom heette. Ze is met een van de groepen mee de wijk in gegaan. Diverse buurtbewoners liepen samen met de wijkagenten, de woningvereniging, vrijwilligers van Veilig Verkeer en veiligheid in en om de wijk, gemeentelijk opzichters, leefbaarheidsregisseur, BOA en verschillende vakambtenaren een ronde door diverse buurten en straten.

Wijkschouw

Eén groep ging richting de woonwijk Kerneel en omgeving, de andere groep wandelde door de straten rondom de Dierenweide aan de Florastraat en het gebied rondom de Bengele.

Meerdere knelpunten in de openbare ruimte kwamen aan de orde komen. Van kapotte verlichting tot ontbrekende paaltjes en particulier groen dat te ver over het trottoir was gegroeid, waardoor mensen met een rollator of rolstoel een slechte doorgang hebben. Veel zaken zijn overigens terug te leiden naar gedrag van de buurtbewoners zelf, zoals overlast door hondenpoep en hard rijden. Ook hebben ze onderweg een paar buurtinitiatieven bekeken die in ontwikkeling zijn.

Witte voetjes
De rondgang werd gecombineerd met de zogenaamde “witte voetjes”. Bij onveilige situaties lieten de twee wijkagenten en de gemeentelijke BOA een voetje achtergelaten om bewoners te wijzen op een onveilige situatie. Rond de klok van 21.00 uur was iedereen terug en zijn, onder het genot van een kop koffie, de belangrijkste aandachtspunten doorgenomen en concrete vervolgafspraken gemaakt.

Veiligheid in- en om de Wijk
De dorpsraden organiseren samen met de gemeente een jaarlijkse een schouw. Daarnaast lopen vrijwilligers van Veiligheid in- en om de Wijk ook regelmatig rondes door de verschillende kernen en dorpen. Kapotte lantaarnpalen, losliggende stoeptegels, overhangende takken en onveilige situaties geven ze online door aan de gemeente. Heb jij hart voor je buurt en een paar keer per jaar tijd en vind je het leuk om een wandeling te maken? Loop dan mee! Dit kan ook samen met jouw vriend(in), buurman/vrouw, of hondenbezitters. Bel even met Jo Gielen op 06-33704067 en meld je aan.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie