Site pictogram Nederweert24

Muziek voor kinderen in Nederweert

Muziek voor kinderenHarmonie St. Joseph start samen met IKC de Kerneel, de Bongerd en Budschop een kinderorkest, waaraan alle kinderen van groep 3 tot en met 6 mogen meedoen.

Muziek voor alle kinderen

De IKC’s, de harmonie en RICK zoeken regelmatig de samenwerking op om zoveel mogelijk kinderen muziekonderwijs tijdens en na schooltijd aan te kunnen bieden. Dit betekent dat de scholen allemaal structureel muziekonderwijs geven, meedoen met het project ‘Blaasmuziekwinkel’ en workshops van verschillende instrumenten aangeboden krijgen. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein. Samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden, draagt bij aan betere schoolprestaties en het is vooral heel erg leuk.

Vorig schooljaar hebben de basisscholen allemaal instrumenten ontvangen en hier gaan zij samen muziek mee maken. De kinderen mogen kiezen uit slagwerk, hout- of koperinstrumenten. Samen met docenten van RICK gaan zij een optreden verzorgen.

Repetities
Vanaf woensdag 11 maart zijn er 6 woensdagmiddagen ‘repetities’ op IKC Budschop, van 13.00 tot 13.45 uur. De kosten bedragen in totaal €30,-. Zit jouw kind in groep 3, 4, 5 of 6 van de Kerneel, Bongerd of Budschop, meld hem / haar dan gerust aan! Stuur een bericht naar j.willekens@budschop.nl.

Dit orkest wordt financieel mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit het SamenDoor! fonds van de provincie Limburg, door de gemeente Nederweert en de IKC’s. 

Mobiele versie afsluiten