Site pictogram Nederweert24

Werkbezoek gedeputeerde Housmans aan Eynderhoof

Gedeputeerde Housmans van de provincie Limburg kwam donderdag naar Nederweert voor een werkbezoek aan openluchtmuseum Eynderhoof. Het museum heeft de aandacht van de provincie vanwege de manier waarop zij cultuur en erfgoed inzetten binnen het sociaal domein.

De gemeente Nederweert draagt Openluchtmuseum Eynderhoof een warm hart toe en is trots op wat zij neerzetten. Niet alleen vanwege het feit dat het een recreatieve trekpleister is voor de gemeente maar ook zeker vanwege de functie binnen het sociaal domein van Nederweert. Het streven is dat iedereen in de gemeente mee kan doen en zich thuis voelt. Dat iedereen zijn talent in kan zetten, dat mensen iets voor elkaar kunnen betekenen. 

Eynderhoof pakt een rol in het betrekken van kwetsbare doelgroepen zoals ouderen en mensen met beginnende dementie. Momenteel is een werkgroep bestaande uit mensen van Eynderhoof en van de gemeente bezig met de ontwikkeling van een open inloop en er is al langer een gespreksgroep licht dementerenden. Daarnaast heeft Eynderhoof een rol in het bevorderen van de leefbaarheid en sociale cohesie van de Nederweerter samenleving maar ook daarbuiten. Het museum heeft een centrale ontmoetingsfunctie voor meer dan 400 vrijwilligers, uit heel limburg! Ook waardevol is het stuk educatie, met name als het gaat om erfgoed en ambachten. Een belangrijke functie van het museum is het doorgeven van de oude ambachten aan de jeugd. Hoe mooi is het dat op deze manier dit erfgoed wordt doorgegeven.

Mobiele versie afsluiten