Skip to content

Gerard van Kol treedt op bij De Pelen

Redactie
12 augustus 2019 | 9:00

Advertentie

Op zondag 18 augustus is er een optreden van de Leisselse troubadour Gerard van Kol op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Het optreden vindt plaats in het overdekte Amfitheater en is voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Over vroeger, maar ook over dagelijkse dingen
Gerard van Kol is zijn hele leven bezig met muziek. Op 10-jarige leeftijd speelde hij accordeon, een instrument dat hij een paar jaar later inruilde voor een drumstel. Toen hij vijftien was kwam hij in zijn eerste band: the Remblin Four. De naam van de band veranderde in White Wheel en, na acht jaar spelen op bruiloften en partijen, koos de groep voor een ander genre: country rock! Met The Canyon Drive Band heeft Gerard op grotere podia gespeeld, inclusief tv optredens en festivals in binnen en buitenland. Na deze bewogen jaren keerde hij weer terug naar dans en amusement. Sinds de jaren negentig timmert hij aan de weg als troubadour en zingt en schrijft hij liedjes in het Leissels dialect. Liedjes die gaan over vroeger, het leven in de Peel, maar ook over ‘dagelijkse dingen’. In 1996 verscheen z’n eerste CD en een paar jaar later volgde een tweede. Zijn optredens zijn doorspekt met verhalen en anekdotes; gevoelig, grappig en altijd recht vanuit het hart.

Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur. De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Jouw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium.

Nog veel meer Peelpodium de komende weken
Het Peelpodium bij De Pelen is gezellige muziek in het decor van de Groote Peel. Staatsbosbeheer biedt muzikanten uit de omgeving van De Pelen een podium om te spelen voor eigen publiek. Het programma t/m eind september: zondag 25 augustus: Young Forever, zondag 1 september: Singersong, Vrijdag 6 september (avondvoorstelling): Sakkerdju, zondag 8 september: 2 of Diamonds, zondag 15 september: Jee & Vee, zondag 22 september: The Nag’s Head en zondag 29 september: Gospelkoor Orinico. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

En dan nog even naar buiten!
Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na een voorstelling kan je genieten van een wandeling in dit mooie natuurgebied. Voor gezinnen met kinderen zijn er Doe- en Ontdekpaden te huur bij de balie van het Buitencentrum. Perfect te combineren met een hapje en drankje in de Peelkiosk of in de Peelboerderij.

Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur (in het weekend tot 18.00 uur). Voor meer informatie kijk op www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie