Site pictogram Nederweert24

Jubileumconcert Fanfare Concordia Leveroy met philharmonie zuidnederland

Het beste van twee werelden: Fanfare meets symfonieorkest
De laatste puntjes worden op de i gezet voor het Jubileumconcert van Fanfare Concordia met philharmonie zuidnederland. Dat vindt plaats op zaterdag 29 juni in de H. Barbarakerk in Leveroy vanwege het 90-jarig bestaan van de fanfare. Leveroy brengt een programma met onder meer het werk Ascension met twee solisten: Stefan Arits van de fanfare op euphonium en Ramon Wolkenfelt op trompet van philharmonie zuidnederland.

Er is een gedegen voorbereiding aan het concert voorafgegaan: zo kregen de fanfareleden workshops van de musici van philharmonie zuidnederland. En dirigent Jan Kitzen volgde een masterclass en zal naast de fanfare ook een werk bij het professionele symfonieorkest dirigeren dat met een bezetting van bijna 60 man zal afreizen naar Leveroy. “Het feit dat je een professioneel symfonieorkest in je eigen dorp kunt beluisteren, is best uniek”, zegt voorzitter Erwin Pellemans. “Normaal gesproken kun je daarvoor alleen in de grote theaters en muziekgebouwen in de stad terecht.

Dat moet je live gehoord hebben!
Het gaat een prachtig en gevarieerd muzikaal programma worden. De fanfare speelt als openingswerk ‘Summon the Heroes’ van (film)componist John Willams. Daarna Ascension van de jonge Belgsiche componist Tom Davoren met de solisten, de choraal Canterbury Chorale van Jan van der Roost en er volgt een swingende afsluiting met een medley uit West Side Story. Ook de philharmonie zuidnederland brengt een programma dat muziekliefhebbers zeer zeker zal aanspreken. Na de heerlijke ouverture Donna Donna, is het de beurt aan Tom Linssen (winnaar Finale Jonge Solisten) die bij het symfonieorkest mag soleren in Fantasia para saxophone. Dan mag Jan Kitzen het ‘stokje’ overnemen van Sander Teepen en Spitfire van William Walton dirigeren. De finale van het orkest is spectaculair met deel twee en vier uit een van de ‘all-time favorites’ van de klassieke muziek: de 9e symfonie (uit De nieuwe wereld) van Dvorák. “De prachtige solo van de alt-hobo in het tweede deel gaat gegarandeerd voor kippenvel zorgen”, zegt Pellemans, “en begin van het vierde deel kent iedereen. Dat móet je gewoon een keer live gehoord hebben!”

Kortom, reden genoeg om het hete weer even te ontvluchten en zaterdag 29 juni verkoeling te zoeken in de H. Barbarakerk in Leveroy. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bruna Nederweert, Primera in Heythuysen en in Leveroy bij Bakkerij Küster, café Oad Leivere en café-zaal Wetemans. Ook via de website www.fanfareconcordialeveroy.nl/jubileumconcert zijn kaarten te bestellen. De kaarten kosten €17,50 voor volwassen en €7,50 voor kinderen tot 12 jaar. De entree is inclusief 1 consumptiebon voor een (pauze)consumptie bij café Oad Leivere of café-zaal Wetemans.

Het programma voor zaterdag 29 juni ziet er als volgt uit:

Mobiele versie afsluiten