Site pictogram Nederweert24

Krijg de (lente)kriebels bij De Pelen

Gezinstochten in de meivakantie vanaf het Buitencentrum
De meivakantie komt eraan en dat betekent weer natuurpret voor het hele gezin bij Buitencentrum De Pelen. Staatsbosbeheer biedt activiteiten met, maar ook zonder gids in Nationaal Park De Groote Peel. Voor elk wat wils dus! Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Activiteiten in de eerste vakantieweek
De lente is in volle gang. Een heerlijke tijd om met het gezin de natuur in te gaan. Gelukkig hebben veel kinderen meivakantie dus kunnen ze lekker naar buiten. In de eerste week van de meivakantie is er voor gezinnen weer veel te doen en ontdekken in de Peel.

Op dinsdag 23, woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 april starten er, telkens om 11.00 uur, Peel Ontdektochten Lentekriebels bij het Buitencentrum. Samen met een Peelgids loop je de Knuppelbrugroute (3 km) in De Groote Peel. Deze route is heel bijzonder omdat je, via houten bruggetjes, óver het moeras loopt! Onderweg ontdek je de ‘ontluikende natuur’ en doe je leuke opdrachten. Je luistert naar de vogels, vangt waterdieren met een schepnetje en gluurt in de vele nestkastjes in het vogeltjesbos. Daar zitten vast en zeker al eitjes en misschien zelfs al kuikens in. Heel bijzonder!

De Peel Ontdektochten Lentekriebels op 23, 24, 25 en 26 april zijn 3 kilometer lang en duren ongeveer 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind (t/m 12 jaar). Aanmelden kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten

Of ga zonder gids op pad…
Behalve deze excursies met gids kun je bij de balie van het Buitencentrum ook een Doe- en Ontdektocht huren. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen van 6 t/m 11 jaar de Boswachter academie en de Billy Bell Doekoffer. Met een opdrachtenboekje, een rugzak met materialen kun je de leukste opdrachtjes in De Groote Peel doen. Deelname kost € 5,- per kind, inclusief een pakje koekjes, drinken en een herinnering (ouders hoeven niet te betalen). Kijk voor meer informatie op: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

(Na)genieten in het Buitencentrum
In het Buitencentrum is een informatiebalie en winkel. Je kunt er terecht voor verschillende soorten nestkasten, natuurboeken, streekproducten en leuke natuurontdekspulletjes. Je kunt er ook genieten van een hapje en een drankje. Het Buitencentrum is op zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en door de week van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kun je contact opnemen via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto’s: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Mobiele versie afsluiten