Site pictogram Nederweert24

Ties, Indy en Lune winnen prijs Reflectionday Nederweert

Goed gezien en geflitst! En dat geldt zeker voor Ties Horijon van OBS De Klimpop en Indy van Eijk en Lune Wijnen van BS Budschop uit Nederweert. Ze zijn drie winnaars van het regionale project ‘Reflectionday’.

Reflectionday Nederweert
In de winterperiode draait het om verkeersveiligheid, waarbij je gezien en geflitst moet worden. Dit keer géén boete maar een leuke prijs. Ze kregen de prijs uitgereikt op 21 maart uit handen van wethouder Peter Koolen en Jan van Schijndel.

Met het project ‘Reflectionday’ hebben in Limburg dit jaar 12 basisscholen meegedaan en wel met ruim 2.200 basisschoolkinderen uit de bovenbouw. In de gemeente Nederweert deden er ruim 300 leerlingen meer. Er was ook weer veel belangstelling vanuit de onderbouw. “Hopelijk gaan we komend schooljaar 2018-2019 met zoveel mogelijk kinderen in de regio reflecteren. Verkeersveiligheid geldt toch voor alle basisschoolkinderen, nietwaar!” aldus Jan van Schijndel.

Met bewustwording en gedragsbeïnvloeding kan men niet vroeg genoeg beginnen.

Reflectionday
De landelijke en regionale fietsverlichtingscampagne start jaarlijks in november en loopt tot januari van het daarop volgende jaar. De regio Midden-Limburg heeft er maatwerk gemaakt door hierop aan te sluiten met het project ‘Reflectionday’. In de wintermaanden is gewerkt aan bewustwording en gedragsbeïnvloeding bij basisschoolkinderen en indirect ook bij ouders en leerkrachten.

Basisscholen hebben in november 2018 een gastles gekregen waarin uitgelegd is hoe het project ‘Reflectionday’ in zijn werk gaat. Alle deelnemende kinderen hebben toen reflectiematerialen (hesjes, klikarmbanden) uitgereikt gekregen. Vanaf dat moment kan elk kind goed zichtbaar de weg op. Steeds meer joggers, motorrijders en wandelaars rennen, rijden en lopen in een hesje rond. En we voorzien onze trouwe viervoeters ook steeds vaker van zichtbare materialen en knipperende lichtjes op halsbanden. We gaan onze basisschoolkinderen toch niet onzichtbaar de weg op sturen.

Mobiele versie afsluiten