Site pictogram Nederweert24

Activiteiten De Korenbloem in 2019

Molen de Korenbloem in Ospel is geopend op iedere 2e, 3e en 4e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur. De molenwinkel is dan ook geopend. Rondleidingen zijn gratis. Buiten de openingstijden is een bezoek met familie of groepjes mogelijk, maak een afspraak met de molenaar Geert van Winkel via het telefoonnummer 0495-633079 of 06-30457014.

Bij de rondleidingen laten ze jou het draaien, malen, builen (zeven van gemalen graan) en mengen van diverse meelsoorten zien. Na de rondleiding kom je beneden in de molenwinkel. Hier kun je verschillende meelsoorten kopen incl. de recepten voor het bakken van het ambachtelijke brood. Ook hebben ze Cadeau-pakketten om een ambachtelijk brood te bakken!

Activiteiten

Een bezoek aan de molen is prima te combineren met het streekmuseum Eynderhoof Nederweert-Eind en/of het nationaal park de Groote Peel in Ospel-Dijk of een monumentenwandeling over Ospel (de molenaar kan hierover meer inlichtingen geven).

Naast Geert van Winkel zijn ook nog molenaar; Coen Verberne, Frank Verheijen, Hans Gijsbers en Marc Lamerikx regelmatig aanwezig op de molen.

Mobiele versie afsluiten