Bij de rondleidingen laten ze jou het draaien, malen, builen (zeven van gemalen graan) en mengen van diverse meelsoorten zien. Na de rondleiding kom je beneden in de molenwinkel. Hier kun je verschillende meelsoorten kopen incl. de recepten voor het bakken van het ambachtelijke brood. Ook hebben ze Cadeau-pakketten om een ambachtelijk brood te bakken!
Activiteiten
- Za 11 en zondag 12 mei de Nationale Molendagen. De molen is dan geopend van 10.00 tot 16.00 uur.
- Za 17 en zondag 18 augustus de “Ospelse Molendagen” in het kader van het 150 jarig bestaan van de molen. Openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur met als Thema “van Boer tot Bakker “.
- zondag 18 augustus zijn er gehele dag extra activiteiten in verband met het 150 jarig bestaan van de molen. Er zijn diverse demonstraties waar ook de bezoekers aan kunnen deel nemen.
- Za 14 september de Nationale Monumentendag. Openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur.
- Za 5 en zondag 6 oktober de Limburgse Molendagen. Openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur
- Zaterdag 14 december is de molen open. Die dag kun je op de molen oliebollen proeven die gebakken zijn met “Oliebollenmix” van graan gemalen op de molen.
Een bezoek aan de molen is prima te combineren met het streekmuseum Eynderhoof Nederweert-Eind en/of het nationaal park de Groote Peel in Ospel-Dijk of een monumentenwandeling over Ospel (de molenaar kan hierover meer inlichtingen geven).
Naast Geert van Winkel zijn ook nog molenaar; Coen Verberne, Frank Verheijen, Hans Gijsbers en Marc Lamerikx regelmatig aanwezig op de molen.