Skip to content

Nederweert verwacht windkracht 11 | VVVDKW

Redactie
31 januari 2019 | 20:00

Advertentie

Met als vaste lijfspreuk “Ut gieët nerges over” organiseert de VastelaovendsVrouweVereiniging De Kleine Winst (VVVDKW) uit Nederweert op woensdagavond 20 februari 2019 de 9e editie van de gezelligste en meest verrassende warming-up van de vasteloavendj in Nederweert en omstreken. Daarbij is jong en oud, man-vrouw of gender, arm of rijk van harte uitgenodigd voor een heerlijk ongedwongen maar niet geheel vrijblijvende avond. Wie een of meer van de eerste 8 edities heeft meegemaakt is er mee besmet. Wie nieuwsgierig is naar dit kleinschalige maar ook bijzondere feest van formaat staat niets in de weg om aan te schuiven. Land in zicht dus.

Op woensdagvond 20 februari zal de NW01 aanmeren aan het steiger van eetcafé de Kleine Winst aan de Kerkstraat in Nederweert. Het is te hopen dat de waterstand het dorp op deze avond gunstig gezind is en de wind uit de goede richting zal komen zodat het schip zonder averij de loopplank kan naderen. Het anker wordt vlak voor 19.00 uur uitgegooid om de eerste gasten veilig aan land te laten. Via de loopplank worden de gasten via de sloep naar de veilige haven geleid. We maken daarbij eerst een foto van elke passagier om zeker te weten wie we mee aan boord nemen.

Tussen 19.00 en 20.00 uur zal de bemanning voor alle gemelde gasten eerst zorgen voor een stevige bodem om gedurende de reis van de avond op de been te kunnen blijven. Rond de klok van acht worden de lichten van de vuurtoren ontstoken om samen met kapitein en matrozen de vaart erin te zetten en van wal te steken. De bestemming is ongewis, maar we varen samen een mooie en romantische toekomst tegemoet.

Tijdens de avond gaan we met zijn allen de boot in. Het is maar de vraag of de vaart behouden blijft dan wel zal uitmonden in een forse zeeziekte. Je moet in ieder geval stevig op de benen blijven staan en tegen een beetje deining kunnen. In ieder geval adviseren we al onze passagiers om de juiste attributen mee te nemen om de tocht zo aangenaam maar ook veilig mogelijk te laten verlopen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het zijn dat het we samen moeten hozen, een nat pak halen of op het tussendek gezellig kunnen genieten van de ondergaande zon.

Heb je zin om te vissen, zorg dan voor de juiste hengel en lijn. Kun je niet zwemmen trek dan je zwemvest aan. Wil je duiken, dat kan, maar het water is op plaatsen ondiep en mocht je als paartje een mooie foto willen maken op het voordek van onze eigen Titanic, houdt rekening met de deining van het schip en houdt elkaar stevig vast. De weersverwachting is niet te voorspellen, maar we houden rekening met windkracht 11. Geen zorg, we hebben voldoende reddingsvesten aan boord; een goede persoonlijke voorbereiding is trouwens wenselijk en de kapitein neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor mogelijke averij. Met alle hens aan dek en zonder bakzeil te halen zullen we uiteindelijk de cruise rond middernacht weer beëindigen in de veilige haven van de winst waar je in het kleine haven café mag blijven hangen tot in de kleine uurtjes.

Gedurende de gehele cruise is natuurlijk weer gezorgd voor een groot aantal bekende artiesten door de bemanning zelf geselecteerd: Stefan Wolter, Paul Piraat, DZN, Neer, Wauwel van Bouwel, De Vröllie, KBP, Duo Dik Vör Mekaar, Twieë tinte grieës, Djuu Toch, Johan Veugelers, Dansriȇk, Thea en Mick, Moerepetazie.

De bemanning, Thea, Ria, Birte, Kristel en Phil, nodigt jullie van harte uit. Je kunt gebruik maken van het all-in arrangement door je aan te melden aan de kombuis bij info@eetcafedekleinewinst.nl . Kosten hiervoor zijn 22,50 euro voor alleen de drank en met eten 30 euro. Maar ook als je daarvan geen gebruik van wenst te maken en later aan boord wil stappen, hoef je de boot zeker niet te missen.

Schip Ahoi en behouden vaart!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie