Site pictogram Nederweert24

Grote fietsverlichtingscontrole in Nederweert

Donderdagochtend heeft er een grote fietsverlichtingscontrole plaatsgevonden in Nederweert. De wijkagenten hebben in samenwerking met VVN afd. Nederweert fietsers gecontroleerd op verlichting in de nabijheid van het Citaverde College. ”Over het algemeen werd er wel goede verlichting gevoerd,” zegt Tjeu Stultiens van VVN. Enkele fietsers waren vergeten het licht aan te zetten of hadden geen goed werkende verlichting op de fiets. Deze zijn door de Politie aangesproken. Er zijn enkele bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de voorgeschreven fietsverlichting.

Smoesjes
Een gehoorde smoes vanmorgen: ”Ik ben bijna bij school daarom heb ik het licht alvast uitgezet zodat ik dat niet vergeet.

Naast de leerlingen van het Citaverde College werden ook andere passerende fietsers gecontroleerd. De Politie en VVN afd. Nederweert spreken van een geslaagde actie die zeker nog een keer herhaald zal worden. ”Goede fietsverlichting en reflectie is van levensbelang, zeker in deze donkere dagen waarbij over het algemeen ook nog eens donkere kleding wordt gedragen, die de zichtbaarheid niet bevorderd,” aldus VVN.

 

Mobiele versie afsluiten