Site pictogram Nederweert24

Citaverde College Nederweert wint derde prijs voor ideeën Paarse Vrijdag



Welke school had het beste idee voor de invulling van Paarse Vrijdag? Over die vraag dacht een team van leerlingen, het zogeheten GSA-team, van het Citaverde College Nederweert na. En nu is bekend geworden dat ze er de derde prijs mee hebben gewonnen!

De GSA (Gender and Sexuality Alliance) is een groep scholieren die vindt dat iedereen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. GSA’s in Nederland krijgen steun van het COC, een organisatie die opkomt voor lesbiennes, homo’s, bi’s, trans- en interseksepersonen.

 Bloem, Wesley, Cheyenne, Beau, Damian, Isa, Ries, Anouk, Noa, Pernille en Tessa van het GSA-team van CITAVERDE Nederweert hadden tal van ideeën uitgewerkt voor de Paarse Vrijdag.

Op deze dag wordt extra aandacht gegeven aan de vrijheid te zijn wie je wil zijn. Van het dragen van paarse kleding, films draaien tot een nagellakactie, aan alles was gedacht! Het COC Limburg vond dan ook dat ons GSA-team de derde plaats verdiende!

Mobiele versie afsluiten