Site pictogram Nederweert24

Vollemaan en Kerstverhalen in De Groote Peel

Op zaterdag 22 december houdt Staatsbosbeheer, in samenwerking met ‘De Verhaalderij’ uit Veldhoven, een Kerstverhalenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Deze Vollemaanwandeling start om 19.30 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Vollemaan en Kerstverhalen
Verhalenvertellers Lisette Oosterbosch en Judith Gerritsen nemen je mee op een sfeervolle tocht in een door de Vollemaan verlichte Peel. Onderweg houden de ervaren vertellers vijf keer halt om uiteenlopende kerstverhalen te vertellen zodat iedereen in de stemming komt voor Kerstmis. De kerstverhalenwandeling is geschikt voor iedereen van 9 jaar en ouder. Voor hen hebben de vertellers verschillende verhalen uitgezocht, zodat er bijvoorbeeld een hedendaags verhaal aan bod komt, een sprookje en een verhaal met een historisch tintje. De deelnemers luisteren niet alleen, maar worden beslist ook gevraagd om actief mee te doen. De route is ongeveer 2,5 kilometer lang, maar de wandeling duurt in totaal ruim anderhalf uur. Daarom wordt warme kleding en schoeisel van harte aanbevolen en eventueel een fleecedekentje. Bovendien kunnen deelnemers desgewenst een opklapbaar krukje meenemen, om in alle rust te kunnen zitten tijdens de vertellingen.

Wie wil meelopen kan een kaartje reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/verhalenvertellersdepelen Volwassen deelnemers aan de kerstverhalenwandeling betalen € 12,50, voor kinderen tot en met twaalf jaar is de prijs € 7,50, inclusief een warm, winters drankje in de Peelboerderij na afloop. De wandelaars verzamelen vanaf 19.15 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De wandeling begint om 19.30 uur.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Buitencentrum de Pelen: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl

Mocht de datum in Ospel niet schikken, dan kunnen liefhebbers overigens nog kiezen voor de kerstverhalenwandeling op woensdag 19 of zondag 23 december in Veldhoven. Meer informatie over deze wandelingen in Brabant en Gelderland staat in de agenda op de website van De Verhaalderij.

Foto: ‘De Verhaalderij’

 

Mobiele versie afsluiten