Site pictogram Nederweert24

Koninklijke onderscheiding voor Thijs Loven uit Budschop

Zaterdagmiddag reikte burgemeester Evers van Nederweert de versierselen uit behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau aan de heer Thijs Loven (59 jaar) uit Budschop. De uitreiking vond plaats tijdens de jubileumviering van de Vogelwerkgroep Nederweert in de Bosserhof. De heer Loven is al 25 jaar belangeloos actief voor de gemeenschap en met name voor de natuur.

Vogelwerkgroep Nederweert
Hij was één van de oprichters en is sinds de oprichting in 1993 bestuurslid en secretaris van de Vogelwerkgroep Nederweert. De werkgroep viert dit jaar haar 25-jarig bestaansjubileum.

Naast het bestuurslidmaatschap en het secretariaat coördineert hij sinds 1995 de jaarlijkse broedvogeltellingen van de vereniging in de gemeente Nederweert. Ook coördineert hij de jaarlijkse PTT-tellingen en de specifieke tellingen die de vereniging incidenteel op verzoek van de Provincie Limburg uitvoert.

De heer Loven was in 2003 de co-auteur van de publicatie ‘Broedvogels van Nederweert’. Dit boek werd uitgegeven bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan. En ook van het jubileumboek ‘Broedvogels van Nederweert, onderzoek naar zeldzame en schaarse soorten in 1994-2018’ is hij één van de schrijvers. Het boek werd tijdens de viering van het zilveren jubileum gepresenteerd.

Mobiele versie afsluiten