Site pictogram Nederweert24

EHBO vereniging Nederweert start nieuwe cursussen

Vanaf het 16e jaar kan iedereen een volledige ehbo-cursus volgen. De 16 lessen tellende cursus start op 30 oktober 2018 en wordt in het voorjaar afgesloten met een examen. De lesavonden duren van 20:00 – 22:15 uur. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt de cursist het zogenaamde Eenheidsdiploma. De cursist kan zich daarna als lid aanmelden bij de EHBO vereniging, maar dat is niet verplicht. Het diploma is 2 jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van herhalingslessen of het afleggen van een competentietest na 2 jaar. Zowel de herhalingslessen als ook de competentietesten worden door de EHBO vereniging van Nederweert verzorgd. De cursus wordt soms vergoed door het ziekenfonds.

AED cursus
Ook dit jaar start er weer een AED cursus. Deelname is alleen mogelijk voor personen vanaf 16 jaar. De cursus bestaat uit 2 lesavonden (19:30 – 22:15 uur) Cursusdata 15 en 22 november.

AED herhalingslessen voor niet leden
Voor niet leden worden er op 27 september en op 9 april 2019 herhalingslessen AED verzorgd.

Jeugdcursussen

Voor de jeugd van de basisschool wordt er elk jaar een A-cursus verzorgd. De kinderen worden via de basisschool benaderd. Ook kinderen die niet in Nederweert op de basisschool zitten kunnen aan de cursus deelnemen. De cursus wordt op woensdagavond gegeven en start in januari 2019.

Alle cursussen worden gegeven in gemeenschapshuis De Pinnenhof in Nederweert. Aanmelden voor een cursus kan eenvoudig via de website www.ehbonederweert.nl/cursus

Mobiele versie afsluiten