Skip to content

Opruim-peloton trekt vanaf Weerterbergen de bossen in

Redactie
14 september 2018 | 14:00

Advertentie

Twee vrijwilligers-pelotons zullen zaterdag 15 september vanaf Roompot vakantiepark Weerterbergen de natuur in trekken om deel te nemen aan ’s wereld grootste opruimactie. De deelnemers gaan in twee shifts om 10.00 en 13.00 uur gezamenlijk de bossen in om zwerfafval op te ruimen.

Het peloton start met een warming-up onder leiding van Koos Konijn. Vervolgens trekken alle vrijwilligers, gewapend met een speciale tas met benodigdheden, naar plekken waar veel afval rondslingert. De buurtbewoners, personeelsleden en bezoekers van het vakantiepark slaan vervolgens het soort afval dat zij aantreffen en een foto ervan op in de Cleanup-app. Deze app wordt door alle deelnemers wereldwijd gebruikt.

Weerterbergen is een van de 29 parken van Roompot die deelnemen aan deze dag. De vakantie-aanbieder stelt voor deze actie aan alle gasten gratis fietsen beschikbaar en onder deze deelnemers wordt als extra stimulans een Roompot E-bike verloot. Op de fietsroutes naar de opruimlocaties staan containers waarin het verzamelde afval kan worden gedropt. Roompot draagt zorg voor een verantwoorde afvoer. “We verwachten Nederland vrij te maken van duizenden stuks zwerfafval”, aldus manager operations Jacqueline Baaijens.

Hoofdkwartier
Het nationale hoofdkwartier van de World Cleanup Day is gevestigd op Roompot Vakantiepark Kijkduin. De organisatie doet vanaf dit park verslag van de dag. In Nederland komen bij World Cleanup Day naast Roompot Vakanties onder meer Coca Cola, ABN Amro en Greenchoice in actie. Het doel van deze dag is de met zwerfafval vervuilde plekken schoon te maken én waardevolle data te verzamelen. Gekeken wordt bijvoorbeeld naar waar de meeste afval wordt aangetroffen en welke acties het best lopen. “Al die informatie kan in de toekomst worden gebruikt voor nieuwe initiatieven die helpen voorkomen dat Nederland opnieuw vervuild raakt”, licht Baaijens toe.

Roompot Cleanup Year
Deze wereldwijde dag is natuurlijk geweldig om het onderwerp massaal op de kaart te zetten, maar we willen het niet tot één dag beperken. Komend jaar dopen wij om tot ‘Roompot Cleanup Year’, waarin wij ons vanuit collegiale initiatieven hard maken voor een schonere en duurzamere organisatie.”

Het is de eerste keer dat Cleanup Day wereldwijd wordt georganiseerd. In totaal gaan 150 landen met miljoenen vrijwilligers de strijd aan tegen zwerfafval. World Cleanup Day start om 10.00 uur ’s ochtends in Nieuw-Zeeland en eindigt 36 uur later in Hawaï.

Over Roompot Vakanties
Roompot Vakanties is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland. Meer dan 2600 medewerkers staan klaar om de gasten samen te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 10 miljoen overnachtingen geboekt in de 40 eigen vakantieparken in Nederland en Duitsland. Ook biedt Roompot Vakanties nog meer dan 170 vakantiebestemmingen aan in Europa, waarvan de meeste in Frankrijk en België. Naast vakantieparken en campings heeft Roompot Vakanties een breed pallet aan accommodaties zoals hotels en resorts; van comfortabel tot zeer luxe.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie