Site pictogram Nederweert24

Mijl van Mares

Op zaterdag 4 augustus moet je écht in Maarheeze zijn! Het is dan namelijk weer tijd voor het wielerevenement van het zuiden: de Mijl van Mares. Fietsen, fun en feesten: dat is waar dit jaarlijks terugkerende evenement om draait! Vanaf 14.00 uur is Maarheeze gevuld met wielerwedstrijden, activiteiten voor de kids, foodtrucks en een feesttent met live muziek: wat wil je nog meer?

Fietsen

Er staan dit jaar maar liefst vijf ritten op het programma. Allereerst komt de Rabo Dikke Banden Race voorbij. Een officiële fietswedstrijd op het wedstrijdparcours van De Mijl voor alle jongens en meisjes (zonder wielerlicentie) van 7 tot 12 jaar. Om 14:45 kunnen de deelnemers aan de Cyclewear ATB-tocht één rondje over het officiële Mijl-parcours rijden. Daarna volgt een prachtige tocht door de regio. 
Om 14:50 uur komen de rijders uit de klasse Amateurs/ Sportklasse/ Junioren aan de beurt. Dit gebeurt dit jaar voor het eerst bij de Mijl van Mares. Vanaf 16:20 is het tijd voor de Grote Prijs van Cranendonck om de TIM Technical Recruitment bokaal. Een wedstrijd voor wielerliefhebbers zonder licentie, die vorig jaar zijn primeur beleefde.

Profkoers
Vervolgens is het dan dus om 19:15 tijd voor de professionals. Sinds vorig jaar is de profkoers een Omnium in plaats van een traditioneel criterium. Een omnium is een koers die bestaat uit meerdere onderdelen: een afvalkoers en een puntenkoers. Een omnium in plaats van een traditioneel criterium is dynamischer gebleken en daarmee spannender voor toeschouwers én renners.

Fun en feesten

Op het Rabobankplein aan de Stationsstraat staat de grote feesttent. De DJ’s van WSS zorgen vanaf ’s middags de muziek én al vanaf 18:00 uur tot na middernacht swingt het in de feesttent dankzij 2 live bands: Fueled Up en De Spikes. Langs het parcours zorgen ‘Kreuk- en deukorkest Ut Toeternietoe’ en ‘Dik d’r Neffe’ voor muzikaal vertier. ’s Middags vanaf 14:00 uur is het Jan Verheesplein omgedoopt tot het Revandoverhuur Kinderplein, een waar kinderparadijs. Ze kunnen er klimmen, springen, pannenkoeken versieren (en opeten!), knutselen en geschminkt worden. Geen kinderen? Toch naar het Jan Verheesplein! Want behalve het Kinderplein vind je hier diverse foodtrucks en eettentjes voor een heerlijke hap.

Winnen terwijl je niet fietst? Ook dat is mogelijk bij de Mijl van Mares. Door loten te kopen bij de officiële Mijl-lotenverkopers. Voor € 1 per lot maak je al kans op schitterende prijzen.

Feestdag die je niet wil missen

De voorbereidingen zijn nu in volle gang en dat betekent dat bestuur en vrijwilligers alle zeilen bijzetten om een fantastische 57e editie te organiseren.

Rennersveld

Bestuurslid André Kraaijvanger is op dit moment druk in onderhandeling met wielermakelaars om weer mooie namen naar Maarheeze te halen. Het is op dit moment van schrijven nog te vroeg om al daadwerkelijk contracten te kunnen afsluiten.  Weten wie er aan de start verschijnen? Volg het nieuws van De Mijl dan komende weken op de voet.

Mis het niet!
Wil jij jouw ‘helden uit de Tour of van één van de Nederlandse wielerteams’ aan het werk zien of gewoon een leuke dag beleven? Kom dan op zaterdag 4 augustus naar Maarheeze. Kijk voor het laatste nieuws en het programma op www.mijlvanmares.nl of volg het nieuws via de Facebook-pagina en Twitter.

Mobiele versie afsluiten