Site pictogram Nederweert24

Zilveren prokkel voor Bakken, knippen en plakken

Eettafel “Ontmoeten doet Groeten” heeft op vrijdag 29 juni de Zilveren Prokkel in de categorie Samenleving ontvangen voor het initiatief “Bakken, Knippen en plakken”.

Prokkelweek
Op zo’n 400 plaatsen in het land vonden van maandag 4 tot en met zaterdag 9 juni prokkels plaats. Een prokkel betekent een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Deze prikkelende ontmoetingen dragen bij aan integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Eén week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Bakken, knippen en plakken
Het initiatief van eettafel “Ontmoeten doet Groeten” waarbij de gasten aan de slag gingen met het maken van foodcollages was genomineerd voor de Gouden Prokkel. Deze activiteit was een samenwerking tussen het Rick (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie), Dörpsoverlek Ni-jwieërt, PSW en de gemeente Nederweert. Op vrijdag 29 juni vertrokken de initiatiefnemers gezamenlijk naar Utrecht voor de uitreiking. Ook wethouder Geraats was van de partij. In totaal waren 14 prokkels genomineerd, verdeeld over drie categorieën: Prokkelen in de Samenleving, Mensenrechten Prokkel en Innovatief.

Gouden – Zilveren Prokkel
De Gouden prokkel werd uitgereikt door Staatssecretaris Van Ark. In de categorie Samenleving ging de Gouden Prokkel naar de Mega Prokkel in Pijnacker. Een prokkel waarbij politie, brandweer, gemeente en lokale ondernemers samenwerkten. Eettafel “Ontmoeten doet Groeten” Nederweert mocht een Zilveren Prokkel in ontvangst nemen. Een mooie waardering voor dit unieke initiatief. Veel respect en bewondering voor alle vrijwilligers van de eettafel, de docenten Emmy en Helmi van het Rick, de cliënten en begeleiders van PSW en alle andere partijen die hierbij betrokken waren aldus wethouder Geraats.

Weten wie er nog meer een Gouden Prokkel en/of Zilveren Prokkel heeft ontvangen? Benieuwd naar het juryrapport. Kijk op www.prokkel.nl voor meer informatie!

Mobiele versie afsluiten