Skip to content

Glasvezel in het buitengebied, nog één week te gaan: 29%

Redactie
5 juni 2018 | 12:00

Advertentie

Bewoners in het buitengebied van Noordwest Limburg hebben nog één week de tijd om een abonnement af te sluiten. De teller staat op dit moment op 29%. Het gaat de goed kant op, maar we hebben nog 21% nodig om glasvezel te kunnen aanleggen in het buitengebied van de gemeenten Weert, Nederweert, Peel en Maas, Leudal en Maasgouw. Wordt dit niet gehaald, dan komt er geen glasvezel. En als het er nu niet komt… dan komt het er nooit.

We zagen in voorgaande deelgebieden ook dat bewoners vaak tot het laatste moment wachten met het afsluiten van een abonnement. Bewoners verzamelen eerst informatie en sluiten daarna pas een abonnement af. Belangrijk is dat bewoners nu overgaan tot aanmelden.” Aldus projectleider Hans ter Beek. Daarbij wordt benadrukt dat bewoners maar één kans krijgen, “De deadline van 11 juni is hard. Zijn er te weinig aanmeldingen? Dan komt het er niet.”

Aanmelden!
Als mensen hulp nodig hebben bij het afsluiten van een abonnement kan een lokale verkoper of een ambassadeur uitkomst bieden. Zij kunnen advies geven over de dienstaanbieders en de abonnementen en kennen vaak de situatie bij mensen thuis. Daarnaast worden er op verschillende locaties aanmeldavonden georganiseerd waar mensen naartoe kunnen komen om een abonnement af te sluiten. Een actueel overzicht hiervan vind je hier. 

Bewoners kunnen zich ook online aanmelden via de website van Glasvezel buitenaf, de website van de dienstaanbieder óf via de vergelijkingswebsite www.helloworldglasvezel.nl.

Nu of nooit
Op 11 juni weten wij of de bewoners in het buitengebied van Noordwest Limburg glasvezel krijgen. Het is nu of nooit en dat lijken steeds meer mensen zich te realiseren. De ervaring in andere gebieden leert dat het vaak een eindsprint wordt. Volgende week weten we of er ook in Noordwest Limburg glasvezel wordt aangelegd. 

Advertentie

6 Reacties

  1. Als ik bij de postcodecheck invul 6035AD 43 Hennesweg in Ospel en dat is buitengebied Nederweert, dan bestaat het niet eens in het systeem.
    Dus kan me niet eens aanmelden
    Wat bedoelen ze nou met het buitengebied aansluiten op glasvezel ?

  2. Kan eindelijk die poppenkast stoppen. Het moge duidelijk zijn dat er geen draagvlak is voor dit kosten verslingerend project

  3. Het is erg jammer dat het potje van de gemeente wat hiervoor bedoeld was om te ondersteunen LEEG is!!! waar het gebleven is niet Joost maar de gemeente weet het!!!. Die 1900 euro die per huishouden in het buitengebied is geen kattenpis en niet iedereen heeft een geldboom in de tuin staan, En al verkoop je, je huis met die dure glasvezel dan zal de nieuwe bewoner ook niet zitten springen op die 15 euro bovenop het abonnement!! Want het is en blijft duur hoe je het ook bekijkt!!!!

  4. Toch leuk hoe mensen verschillend reageren.
    Maar om wat op weg te helpen. Voor Willem, als je in het Ziggo gebied valt kom je niet in aanmerking voor glasvezel buitenaf, Dit is bedoeld voor de gebieden die enkel een ADLS lijn hebben en geen andere toegang tot snel internet zoals Ziggo (COAX). Mocht je geen Ziggo kunnen krijgen neem dan contact op met Glasvezel Buitenaf (088 – 75 85 800).

    Julia, dit project kost alleen de mensen die glasvezel willen (en hopelijk krijgen) geld. De overige burgers kost dit niets.

    En Boeket, de gemeente mag geen geld geven aan dit project. Het is dan namelijk staatssteun aan de onderneming die dit initiatief op zich neemt, en dat is niet toegestaan.
    En als je het allemaal berekent is het niet duur. Als je overstapt op internet, bellen en TV via glasvezel ben je uiteindelijk net zo duur uit als een abonnement van bellen en internet bij KPN en TV van Canal Digitaal. De mensen die gebruik maken van Digitenne gaan er ook op vooruit omdat je met glasvezel wel Full HD TV kijken waardoor de grotere TV wel volledig tot zijn recht komt.

    Voor de mensen die 4G buitengebied hebben. Ook dan is glasvezel een betere optie. Met glasvezel is de snelheid stabiel en gegarandeerd. Bij 4G is dit niet altijd het geval. Er zijn mensen die geluk hebben en binnenshuis wel een goede snelheid behalen, maar als er meer mensen gebruik van gaan maken wordt dat ook minder. Daarnaast zijn er gebieden waar ook 4G erg traag is.
    Dan is nog maar de vraag of KPN dit altijd gratis blijft aanbieden, ze kunnen dit ten slotte ook wijzigen en er geld voor gaan vragen als ze zien dat dit een goed verdienmodel (melkkoe) is.
    En dan ook nog voor de mensen met 4G die gaan verbouwen, mocht je je huis goed gaan isoleren dan wordt het 4G bereik ook minder binnenshuis.

    En als je glasvezel neemt en € 15 per maand betaalt kan een eventuele koper van je huis zelf bepalen of hij het wel of niet overneemt, na één jaar kun je gewoon opzeggen. Als je de € 1900 ineens betaalt heeft de koper geluk want dan hoeft hij niets meer te betalen, mits je het meeneemt in de verkoop natuurlijk.

    Dus al met al denk ik een unieke gelegenheid om nu de overstap te maken en er op vele fronten vooruit te gaan.

  5. En toch blijf ik het een gemiste kans vinden. Hier op Boeket heb ik nog nét Ziggo, dus ik heb niks te klagen, daar gaat het niet om.aar drie huizen verder niet meer. Mer andere woorden, de vezel wordt voor mijn deur gelegd, maar ik kán niet eens een aansluiting krijgen. Dat was easy money geweest voor ze. Nou zal wellicht niet overal de situatie gelijk zijn als hier, maar t blijft een zotte keuze. Nou valt wéér een aantal mensen buiten de boot. Glas was toch zóveel beter dan koper? Blijven we op termijn tóch weer met inferieure technieken achter. Jammer.

    • Ber ik zou zeggen bel even met gv buitenaf. mss kunnen ze je helpen. Heb al van anderen gehoord dat dat dan word bekeken. nooit geschoten alyijd mis. ook staat de stand op dit moment op 42%


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie