Skip to content

Schuur bij woning brand volledig uit

Redactie
22 mei 2018 | 10:22

Advertentie

Dinsdagmorgen is er brand uitgebroken in een schuur achter een woning aan Op de Bos in Roggel. De schuur stond vrij achter de woning maar dichtbij de met een rieten dak bedekte woning van de buren.

Uitbreiding voorkomen
De brandweer heeft in eerste instantie ingezet om uitbreiding van de brand naar de woning met het rieten dak te voorkomen. De schuur is volledig afgebrand. De dieren die in een gedeelte van de schuur stonden zijn in veiligheid gebracht.

Volgens de woordvoerder is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is. Dit moet verder onderzocht worden. In de schuur stonden ook fietsen, een aanhanger en andere materialen. Het gehele gebouw is in vlammen opgegaan.

Bluswater
Omdat de woning is gelegen in het buitengebied heeft de brandweer een waterwagen ingezet voor de bluswatervoorziening. In het buitengebied is de bluswatervoorziening meestel minimaal en wordt met een externe wagen extra water aangevoerd. Hierdoor was een snelle inzet toch mogelijk.

Brandmeester
Rond 10:10 uur is het sein brandmeester gegeven. Er raakte niemand gewond. Stichting Salvage is opgeroepen. Deze stichting werkt namens de gezamenlijke brandverzekeraars in Nederland en biedt steun en hulp aan gedupeerden bij brand.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie