Skip to content

Wethouder Geraats brengt gratis boekje voor mantelzorgers

Redactie
15 mei 2018 | 18:00

Advertentie

Klein geluk voor de mantelzorger is een inspirerend boek dat het leven van de mantelzorger verlicht. Het wordt door de gemeente gratis aangeboden aan alle mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Steunpunt Mantelzorg in Nederweert. Vanaf dinsdag 22 mei is het boek af te halen bij de steunpunten in de kernen met de voucher die de mantelzorgers via de mail ontvangen. Wethouder Geraats bracht op maandag 14 mei de eerste exemplaren naar Steunpunt Leveroy. 

Praktisch en inspirerend!
Klein geluk voor de mantelzorger biedt mantelzorgers allerlei mogelijkheden, of liever gezegd, allerlei recepten, om goed voor zichzelf te zorgen. Dat is nodig omdat zij vaak zichzelf vergeten. Iets doen voor iemand anders maakt gelukkig. Het geeft veel voldoening. Maar als je te veel in de ‘zorgstand’ staat en je het zorgen voor jezelf uit het oog verliest, kan overbelasting het gevolg zijn. 

Stap voor stap
De aanwijzingen in het boek helpen de mantelzorger stap voor stap om ‘klein geluk’ in de eigen situatie (terug) te brengen. Het biedt praktische tips, inzichten, handvatten en direct toepasbare werkvormen om als mantelzorger in balans te kunnen blijven. 

Met voucher gratis verkrijgbaar bij steunpunten
Voor alle mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Steunpunt mantelzorg Nederweert is er een boek beschikbaar. Zij ontvangen van het Steunpunt Mantelzorg Nederweert een e-mail die als voucher te gebruiken is. Het boek t.w.v. € 17,50 is met deze voucher vanaf dinsdag 22 mei tot 1 juli 2018 gratis af te halen bij één van de vijf lokale steunpunten in Nederweert, tijdens de vaste openingstijden. Voor een overzicht van locaties en tijden kun je terecht op www.nederweert.nl.

Ben je mantelzorger?
Je bent mantelzorger als je langdurig en onbetaald zorgt voor een chronische zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit jouw directe omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. 

Registreren als mantelzorger
Zorg ervoor dat je je laat registreren bij het Steunpunt Mantelzorg Nederweert als je mantelzorger bent. Neem hiervoor contact op met de mantelzorgconsulent Sandra Hermans van de gemeente Nederweert. Zij is telefonisch te bereiken via 06-53289429 of via de mail: sandra.hermans@dezorggroep.nl. Via het steunpunt word je dan een paar keer per jaar geïnformeerd over de verschillende ondersteunings- en waarderingsactiviteiten in de gemeente Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie