Site pictogram Nederweert24

Dit raakt je tot in het diepst van je ziel – ‘Dag Mama’ (Foto’s)

De gemeente Nederweert en de Rabobank hebben de veelgeprezen muziektheatervoorstelling ‘Dag Mama’ weer naar Nederweert gehaald voor een breed publiek. Een enorm succes. In een halve dag waren alle 400 kaarten uitverkocht.

Afgelopen woensdag- en donderdagavond werd de voorstelling getoond in gemeenschapshuis De Pinnenhof in Nederweert. Een inspirerende en zeer leerzame avond. “De aanwezige waren eensgezind in hun mening”, vertelt Wilhelmien Knapen, initiatiefneemster van de voorstelling.Dit raakt je tot in het diepst van je ziel. Dit kan je niet onberoerd laten. Een eyeopener. Indrukwekkend. Wat heb ik veel geleerd”, zijn veel gehoorde reacties.

Dag Mama
´Dag mama’ werd geschreven door (gepromoveerd) ouderenpsychologen dr. David Blom en drs. Sarah Blom. In korte tijd is de voorstelling uitgegroeid tot een begrip in Nederland en België.  Het stuk gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor haar dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Door middel van levensechte scenes en prachtige muziek kruipen de toeschouwers in de huid van de mens met dementie. Men beleeft én begrijpt als nooit tevoren wat de ziekte met hem of haar doet. Niet eerder kwam men zo dichtbij. In een aansluitende theaterlezing en workshop reiken de psychologen vervolgens de belangrijkste en mooiste inzichten en handvatten uit wetenschap en praktijk aan om het beste te kunnen geven aan de mens met dementie.

Voor meer informatie: www.oudwordenmetzorg.nl.

Mobiele versie afsluiten