Skip to content

Ivo Veltrop nieuwe trainer vrouwenvoetbal SV Someren

Redactie
12 oktober 2017 | 19:00

Advertentie

De in Nederweert woonachtige Ivo Veltrop (35) is de nieuwe hoofdtrainer van het vrouwenvoetbal binnen SV Someren/NWC Asten. Veltrop is op sportpark De Potacker geen onbekende maar gaat wel voor het eerst aan de slag als hoofdtrainer.

Ivo Veltrop zelf is op 7-jarige leeftijd begonnen bij SSE. Vanaf de B jeugd verhuisden zijn ouders naar Nederweert en werd hij lid van R.K.S.V. Merefeldia. Daar is hij op zijn 17e de jeugd gaan trainen en heeft hij, op de C-jeugd na, iedere categorie onder zijn hoede gehad. Zijn hoogtepunt in zijn actieve voetbalcarrière was het kampioenschap met Merefeldia 1. Veltrop: “Toevallig op het hoofdveld van Sv Someren in een beslissingswedstrijd tegen HVV. Ik was geen eerste keeper bij Merefelia maar door een blessure van de eerste keeper heb ik dat seizoen toch verschillende wedstrijden gespeeld en voelde het toch een beetje als ook mijn kampioenschap.” Als staflid was het hoogtepunt van Ivo Veltrop de promotie met de dames van Sv Someren naar de hoofdklasse.

Over de samenwerking tussen het damesvoetbal in Someren en Asten zegt Ivo Veltrop: “Dat we goed opweg zijn met het vrouwenvoetbal binnen Sv Someren/NWC mag duidelijk zijn. We zijn begin van dit seizoen een samenwerking aangegaan wat voor veel mensen bij beide kampen eigenlijk niet kan. Binnen het herenvoetbal zal dit ook nooit gebeuren. Maar voor het damesvoetbal is dit een zeer belangrijke samenwerking om het vrouwenvoetbal binnen beide clubs veilig te stellen komende jaren. Wat we hiermee willen bereiken is dat we meiden binnen Someren en Asten maar zeker ook in de regio het spelletje kunnen blijven aanbieden en ieder op haar niveau (prestatie/recreatie). Door het samen te doen staat er een gezonde damesafdeling wie weet in de toekomst nog wel een meidenafdeling.

Als trainer van dames 1 wil Ivo Veltrop graag omhoog met deze groep. “Dat zit er zeker in,” is de mening van de hoofdtrainer. “We hebben een mooie groep waar buiten het presteren in het veld gezelligheid ook zeer belangrijk is. Dit jaar zie ik als leerjaar voor deze jonge groep. Wel is het doel bij de bovenste plaatsten mee te doen en gaan voor een periode titel. Alles wat meer is zullen we met beide handen aangrijpen, maar is absoluut geen must.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie