Site pictogram Nederweert24

Kinderboekenweek bij Bruna

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017. De 63e kinderboekenweek werd gisteravond al traditioneel geopend met het Kinderboekenbal. Ook bij Bruna Nederweert uiteraard veel aandacht voor de Kinderboekenweek.

Vanaf vandaag ontvang je bij Bruna bij aankoop van minimaal € 10,- aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk gratis.De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Janneke Schotveld, bekend van o.a. de populaire kinderboekenreeks Superjuffie. Het thema is: Griezelen. Onder het motto: Gruwelijk eng!

Kinderboekenweek bij Bruna
Bij Bruna Nederweert zijn ze voor meer leeskracht. Bruna wil graag samen met scholen, ouders/verzorgers én kinderen het lezen van kinderboeken stimuleren. Daarom organiseert Bruna wederom de fantastische scholenactie tijdens de Kinderboekenweek: ‘Sparen voor de schoolbieb’. Hierdoor kan iedereen sparen voor de scholier. Hoe werkt het? Koop een kinder- of jeugdboek bij Bruna tijdens de Kinderboekenweek tussen 4 en 15 oktober en lever de kassabon in op de school bij de juf of de meester. De school verzamelt alle kassabonnen en komt aan het einde van de actie naar Bruna om de kassabonnen in te leveren. De school ontvangt dan een waardebon en mag bij Bruna voor 20% van het totale kassabonbedrag aan kinderboeken uitzoeken.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Op grote schaal haken bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra hierop in. Het jaarlijks wisselende thema van de Kinderboekenweek dient als leidraad bij de organisatie van de vele activiteiten.

In 1954 organiseerde de CPNB de eerste Kinderboekenweek.

Mobiele versie afsluiten