Site pictogram Nederweert24

Samentuin Ospeldijk feestelijk geopend

Zondagmorgen is de ‘Samentuin’ aan de Nieuwe Baan in Ospeldijk op feestelijkwijze geopend door wethouder Henk Geraats. De opening vond plaats in het bijzijn van buurtbewoners en de dorpsraad van Ospeldijk. Het is de derde samen tuin waar de gemeente Nederweert haar medewerking aan verleend.

Samentuin, geen pluktuin
Het is een samentuin en geen pluktuin,” benadrukt Petra Verdonschot, voorzitter van de Dorpsraad Ospeldijk. “We hebben het initiatief genomen en een werkgroep gevormd voor een Samentuin naast het speelveld. Terwijl de kinderen fijn spelen, kunnen de (groot)ouders hier in de moestuin wroeten! Er is plek genoeg en de tuin kan zelfs nog groter worden als er nog meer mensen ‘met groene vingers’ bijkomen. Samen de tuin onderhouden om te verbinden“.

Samentuin is vooral ook een plek die mensen verbindt, waar je een praatje kunt maken en waar ideeën worden uitgewisseld. Het is een goed voorbeeld van het verbeteren van de leefbaarheid in je eigen omgeving. “Gastvrij, open en met vertrouwen in elkaar“, aldus wethouder Henk Geraats. “Want de Samentuin is van de hele buurt“.

Aanmelden
Werk je graag buiten in het groen, kun je genieten van een mooie en eetbare gezamenlijke tuin, en vind je het leuk als je af en toe iets van de oogst mee naar huis kunt nemen, dan is de Samentuin the place to be! Wil je meedoen? Stuur even een mailtje naar leden@dorpsraad-ospeldijk.nl of bel naar Petra Verdonschot op 0495–641653.

Mobiele versie afsluiten