Skip to content

Emotie eten

Redactie
18 juni 2017 | 19:17

Advertentie

Als ik zeg dat in 80% van de gesprekken die ik  dagelijks voer over een gezond eetpatroon,  emotie-eten ter sprake komt. Zó veel dames zien zichzelf naar ongezonde voeding grijpen als ze zich minder goed voelen… en vaak is het een cirkel waar ze niet uit lijken te komen. Daarom ga ik daar vandaag iets over vertellen.

Ik ga meteen brutaal eerlijk zijn:Emotie-eten bestaat niet.
Nu bevindt ik me natuurlijk op glad ijs, maar laat ons in het kort vertellen waarom we weten dat emotie-eten niet bestaat: Je kan aan de buitenkant niet zien of iemand een emotie-eter is (zoals “hé, daar loopt een emotie-eter!”. Toch?) en we hebben niet het geluk of de pech om wel/niet als emotie-eter geboren te worden. Emotie-eten is ook niet iets dat we kunnen vastpakken of heel concreet kunnen beschrijven, dus in de fysieke, echte wereld (waarin we zaken kunnen aanraken en creëren) bestaat het simpelweg niet.

Maar het zit wel in ons hoofd.
Emotie-eten zit in ons hoofd in de vorm van een overtuiging: een stemmetje dat zegt dat ‘we nu eenmaal zo zijn’ en dat afvallen voor ons dus helaas erg lastig is. Een emotionele dip & het eten van ongezonde dingen hebben in werkelijkheid natuurlijk niks met elkaar te maken… Totdat wij besluiten dat dat wél zo is. Begrijp je al  wat ik wil zeggen?

Je hoeft niet te doen alsof er geen stemmetje is dat zegt “je bent een emotie-eter”. Dan krijg je een soort vorm van positief denken waarbij je gewoon lekker de andere kant op kijkt en jezelf voor de gek houdt. Maar wat wél binnen jouw verantwoordelijkheid valt, is hoeveel betekenis jij geeft aan dat stemmetje. Alleen omdat dat stemmetje iets zegt, wil dat niet zeggen dat jij je daar ook naar moet gedragen… En hoe vaker jij besluit dat stemmetje te negeren en je eigen ding doet, hoe meer dat stemmetje naar de achtergrond zal verdwijnen.

Al het bovenstaand klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar méér dan dit is het niet. Zou jij eens willen weten hoe je van “emotie eten” af kan komen? Maak eens een geheel Gratis en vrijblijvende persoonlijke afspraak, zodat ik je kan laten inzien waarom gedachten, emoties en overtuigingen, die we al jaren hebben, je eet en leefgewoonte niet hoeven te beïnvloeden.

Dag emotie eter.
Hallo verantwoordelijkheid.

Afslank Coach en Voedingsdeskundige
Betsy Stienen
www.slank4ever-maarheeze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie