Site pictogram Nederweert24

Profail wint Van Horne Pop 2017

De rockgroep ‘Profail’ heeft op vrijdag 10 maart de eerste prijs op Van Horne Pop binnengesleept. Het was niet een super druk bezochte editie van het muziekfestival maar het werd de jury weer knap lastig gemaakt om de beste aan te wijzen. ‘The Extatic’ ging er met de tweede prijs vandoor en ‘Revival’ eindigde als derde. Bovendien was er dit jaar, naast de juryprijs ook een publieksprijs. ‘The Extatic’ wist naast een tweede plek ook deze prijs te bemachtigen.

Zowel ‘Profial’ als ‘The Extatic’ hebben een optreden op Raadpop gewonnen. De nummer een van Van Horne Pop zal Raadpop openen op vrijdag 21 juli en de winnaar van de publieksprijs bijt de spits af op de zaterdag van dit Nederweertse festival. Naast dit optreden hebben de prijswinnaars en de nummers twee en drie nog meer optredens verdiend. Onder andere op De Stadstriatlon.

De jury, bestaande uit oud-vhp’ers Sanne Heuyerjans, Marijn Miller en Jonne Venmans, was het direct eens over de winnaar van Van Horne Pop 2017. ‘’Gitaarspel erg strak’’, ‘’Mooie overgang tussen songs’’, ‘’Goede drums’’ en ‘’Mooie zware sound’’ zijn slechts een greep uit de lovende citaten uit het juryrapport.  

Van Horne Pop werd georganiseerd door leerlingen en docenten van De Philips van Horne en bestaat volgend jaar al dertig jaar!

Mobiele versie afsluiten