Skip to content

Fokpaardendag en Jaarmarkt

Redactie
10 maart 2017 | 9:00

Advertentie

De traditionele Fokpaardendag en Jaarmarkt vinden dit jaar plaats op zaterdag 18 maart in de binnenstad van Weert. De gezellige Jaarmarkt begint al om 9.00 uur. Vanaf 10.00 uur kan iedereen een bezoek brengen aan de 60ste editie van de Fokpaardendag met keuringen, shows en overige (kinder)activiteiten. De toegang is gratis.

De Jaarmarkt wordt gehouden op de vaste marktterreinen Nieuwe Markt, Van Berlostraat, Meikoel en Markt. Dit wordt uitgebreid met extra locaties in de Beekstraat, Langstraat, Stationsstraat en het pleintje op de hoek van Stationsstraat en Wilhelminasingel. Vooral op de extra locaties staan, net als voorgaande jaren, de standwerkers die met een aanstekelijk verhaal hun handel aanprijzen. Daarnaast is er ook van alles te koop dat niet wekelijks op de markt wordt aangeboden. Kortom, een aantrekkelijk aanbod en voor elk wat wils.

Parkeren en omleiding
Een deel van de Kasteelsingel is afgesloten, vanaf de Oelemarkt tot aan de Jan van der Croonstraat. Het verkeer wordt omgeleid via Biest en Recollectenstraat. De parkeerplaatsen op de Hoge Kei, Kasteelplein, Ververshof  en Oud Gasthuisplein zijn niet beschikbaar. Alle andere parkeerplaatsen en parkeergarages blijven bereikbaar. Kijk voor meer informatie op www.weert.nl/parkeren.

Fokpaardendag
De Fokpaardendag vindt plaats op het Kasteelplein, Hegstraat en Oud Gasthuisplein. Op het keuringsterrein kunnen de bezoekers een honderdtal trekpaarden, haflingers en shetlandpony’s bewonderen. Tijdens deze editie van de Fokpaardendag valt de jongen of het meisje die het beste zijn of haar pony kan presenteren in de prijzen. Tegelijkertijd verzorgen een hoefsmid, paardentandarts, paardenmasseuse en paardenverzorger demonstraties. In de middag kan men genieten van prachtige shows. Voor het eerst zal dan vrijheidsdressuur te zien zijn en het Bixie Dream Team is aanwezig. Ook kan men op deze feestelijke dag gratis deelnemen aan de koetsentocht. Er rijden verschillende prachtige koetsen rond. Opstappen kan aan het Kasteelplein. De koetsen maken een ronde door de binnenstad. Daarnaast is er voor de kinderen op de Hoge Kei een kinderboerderij ingericht. Zeker de moeite waard om hier een bezoek aan te brengen. En natuurlijk kunnen de kleintjes ook nu weer ponyrijden. Verder staan in de Hegstraat staan de opvolgers van de trekpaarden, de tractoren.

Kijk voor informatie over de Stichting Fokpaardendag Weert, het programma van de keuringen en shows op www.weerterfokpaardendag.nl. Word fan van de Fokpaardendag en like de facebookpagina.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie