Site pictogram Nederweert24

EHBO Nederweert start nieuwe jeugdopleiding

Als je naar het voortgezet onderwijs gaat en ’s avonds misschien nog gaat sporten, kan er onderweg altijd wat gebeuren, want ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’. Dan is het fijn om te weten wat je moet doen, want hulp is niet altijd direct aanwezig. Goede ‘eerste hulp bij ongelukken’ is heel belangrijk voor het slachtoffer, want hoe eerder je iets kunt doen hoe minder de gevolgen zijn voor het slachtoffer.

EHBO Nederweert wil je graag de eerste handelingen op een praktische manier leren en geeft ook dit jaar weer een EHBO-A cursus in Nederweert. Onderwerpen die in de cursus behandeld worden zijn o.a. bloedingen, flauwte, brandwonden, botbreuken en tekenbeten. Ook wordt véél aandacht aan preventie besteed, want voorkomen is beter dan genezen.

De cursus start op woensdag 8 maart en vindt plaats in gemeenschapshuis “De Pinnenhof” in Nederweert. De cursus van ongeveer 12 lessen is van 19.00 tot 20.15 uur. Er wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Daarna ben je automatisch 1 jaar lid en mag je mee doen aan een grote buitenoefening. Misschien vind je het ook leuk om met ervaren EHBO-ers mee te gaan naar evenement of een sportwedstrijd. Dat kan allemaal bij de EHBO vereniging in Nederweert.

De cursus kost € 15 p.p. Dit is inclusief cursusboek en verbandmateriaal voor in de les. De cursus is bedoeld voor alle leerlingen van groep 8. Door de praktische insteek is het geen probleem als je dyslexie, ADHD etc. hebt. Laat het wel even weten, zodat hier rekening mee gehouden worden. Heb je verder nog vragen, neem dan contact op met Edwin Keersmaekers via 0495 – 525 678 of via opleidingen@ehbonederweert.nl. Inschrijven voor de cursus kan op de website www.ehbonederweert.nl

Mobiele versie afsluiten