Skip to content

Nieuw festival ‘Mijl op Zeven’ bij Buitencentrum De Pelen

Redactie
7 januari 2017 | 13:00

Advertentie

Met Hemelvaart, donderdag 25 mei, is er bij Buitencentrum De Pelen van Staatsbosbeheer een nieuw Open Air festival: ‘Mijl op Zeven’. Op de picknickweide van het Buitencentrum spelen vanaf 15.00 uur twee internationale en vijf Nederlandse bands. De muziekstijlen zijn Americana, Country, bluegrass, soul, singer-songwriter en roots.

Het festival Mijl op Zeven is een initiatief van een paar omwoners van De Groote Peel. Geïnspireerd door de vele activiteiten die Staatsbosbeheer vanuit het Buitencentrum organiseert, ontstond het idee om een cultureel festival te organiseren. Daarbij speelt de unieke ligging van het Buitencentrum, aan de rand van het Nationaal Park De Groote Peel, een belangrijke rol. De combinatie natuur/muziek/theater biedt veel kansen en creëert bovendien betrokkenheid van mens met natuur.

Muziekfestijn voor Americana fans

Het festival biedt muziekstijlen die passen bij de natuur; niet heftig, maar wel swingend en sfeervol. Kort samengevat kan je de verschillende stijlen onder de noemer ‘Americana’ scharen, al heeft elke band zijn eigen stijl en karakter. Rob Heron en zijn Tea Pad Orchestra uit Newcastle spelen muziek die je kan omschrijven als ‘Western Swing, Blues, Gypsy Jazz en Country’. De van oorsprong Texaanse Cale Tyson maakt traditionele country die ook de nieuwe generatie country fans aanspreekt. Ook singer songwriter Derrick van Schie uit Tilburg heeft zijn wortels liggen in de folk en country, met Ryan Adams en Townes van Zandt als grote inspiratiebron. Voormalig profvoetballer Björn van der Doelen zingt prachtige ballades en vertelt over vroeger en dat alles in het Brabants dialect. De Nederlandse band Belle Of Louisville speelt ‘Groovy swamp gospel’. Andere vaderlandse acts zijn: Leadbeaters en Hillbilly Hayride. Ook zij zullen het publiek meeslepen met hun aanstekelijke muziek.

Het festivalterrein is op de picknickweide (achterzijde) van het Buitencentrum. Sommige muzikanten spelen, als teaser voor hun hoofdoptreden, een paar nummers in het overdekte Amfitheater van het Buitencentrum. Deze korte optredens zijn voor iedereen, dus ook voor niet festivalgangers, toegankelijk.

Reserveren en informatie
Het festival start om 15.00 uur (terrein open om 14.00 uur) en zal tot ongeveer middernacht duren. Kaartjes kosten € 16 (= inclusief € 1 servicekosten) en zijn online te bestellen via: www.en-tickets.nl. Van elk verkocht kaartje gaat € 2,50 naar het Buitencentrum ten behoeve van natuureducatie. Kijk op de Facebookpagina of op www.staatsbosbeheer.nl/depelen voor meer informatie. Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 in Ospel en is bereikbaar via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Voorafgaand of tijdens het festival kan je een heerlijke wandeling maken in het nabijgelegen Nationaal Park De Groote Peel. Bij het Buitencentrum starten verschillende uitgezette wandelingen waarvan er één ook geschikt is voor rolstoelers.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie