Site pictogram Nederweert24

Broederschap Weert en Jumbo-winkels zamelen in voor Voedselbank

flyeren-voor-voedselbank-1Voeg de daad bij het woord. Op 20 november is het door paus Franciscus uitgeroepen Heilig ‘Jaar van de Barmhartigheid’ afgesloten. Barmhartig zijn betekent niet alleen medelijden hebben met mensen die hulp nodig hebben, maar deze hulp ook daadwerkelijk geven. Koop en geef houdbare producten bij de winkels van Jumbo Heerschap, Jumbo René Puts en bij de deelnemende kerken. Op 10 en 17 december van 9.15 tot 15.30 uur staan de broedermeesters en hun helpers voor je klaar bij die winkels. Zij vragen je iets te kopen en te schenken aan de Voedselbank. Daarmee bied je hulp aan mensen die het goed kunnen gebruiken.

Ook in het Jaar van de Barmhartigheid brengen we naastenliefde in de praktijk. Met Kerstmis willen wij als Broederschap iets extra’s doen voor onze medemens”, zegt Gert-Jan Tullemans, initiatiefnemer van de kerstinzameling en broedermeester. Voedselbank Weert, Jumbo Heerschap en Jumbo René Puts werken graag mee aan deze originele actie voor het goede doel. Yvonne Clerx van de Voedselbank Weert: “Onze ‘klanten’ zijn altijd erg dankbaar voor alles wat zij krijgen. Namens hen vraag ik u om gul te geven.” De kerstinzamelingsactie wordt ondersteund door de parochies van het dekenaat Weert. U kunt in deze kerken ook producten van andere winkels aanbieden.

Alleen houdbare producten
Hoe doe je mee? Koop houdbare (dus geen gekoelde of bevroren) producten en doe ze na de kassa in de kratten. Je kunt denken aan: pasta of soep (blik / pak), groente (blik / pot), fruit (blik / pot), broodbeleg, koffie, thee, suiker, afwasmiddel, allesreiniger, schoonmaakartikelen, wc-papier, keukenrollen, tandenborstels, tandpasta en nog veel meer. Alle giften zijn van harte welkom. Het is voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Mobiele versie afsluiten