Site pictogram Nederweert24

Cor Speek vertoont film ‘Natuurlijk Duitsland’

kranen77-f-2Op zondag 27 november toont Cor Speek in Buitencentrum De Pelen een nieuwe film  met de titel ‘Natuurlijk Duitsland’. In de film beelden van diverse natuurgebieden in Noordoost Duitsland waarbij de filmer vooral ook veel kraanvogels laat zien.  Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur, in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Entree is een vrijwillige bijdrage.

Unieke natuurgebieden in Duitsland
Cor Speek uit Geldrop houdt zich al jaren bezig met het maken en vertonen van natuurfilms. Onlangs heeft hij zijn film ‘de vlucht van de kraanvogels’ onder grote belangstelling in het Buitencentrum De Pelen vertoond. Inmiddels heeft Cor een nieuwe film ‘Natuurlijk Duitsland’ waar de kraanvogel, zijn favoriete vogel, wederom één van de hoofdrolspelers is. In de film zie je prachtige voorjaarsbeelden van verschillende natuurgebieden in Duitsland waaronder de uiterwaarden van de Elbe. In dit natuurparadijs paren en broeden kraanvogels en ze brengen er hun jongen groot. Talrijke ooievaars scharrelen hun kostje bij elkaar in de natte weilanden langs de rivier. Verder beelden van andere vogels die er broeden waaronder de grauwe klauwier, de sperwergrasmus, de wielewaal, de middelste bonte specht, de draaihals, de withalsvliegenvanger, de hop en de Syrische bonte specht. Behalve vogels zie je ook andere dieren waaronder boomkikkers die volop aanwezig zijn in de bramenstruiken. De Elbe heeft het allemaal.

Een ander gebied waar Cor heeft gefilmd is het Müritz Nationalpark, dit is in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Hier broeden onder andere de zee- en visarend. In deze regio liggen diverse heide- en hoogveengebieden waar herten en wilde zwijnen leven. Ook de grote trap is te zien in zijn leefgebied in  Brandenburg.

Behalve voorjaarsbeelden kan je ook genieten van de herfst; weidse landschappen, vogels, dieren en bloemen. In het noorden van Oost-Duitsland, met name op het schiereiland Rügen, verzamelen de kraanvogels zich voor de najaarstrek. Onderweg hebben ze nog een tussenstop in Nationaal Park De Groote Peel.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Mobiele versie afsluiten