Site pictogram Nederweert24

Thijs Loven uit Nederweert Vrijwilliger van het jaar 2016

thijs-loven-nederweert-vrijwilliger-van-het-jaar-2016-9Tijdens de ledenvergadering van de Vogelwerkgroep Nederweert in café-zaal Wubs Pub is Thijs Loven (secretaris) door Sovon Vogelonderzoek Nederland gehuldigd als vrijwilliger van het jaar 2016. Deze landelijke organisatie kiest jaarlijks de meest prominente vrijwilliger uit. Thijs Loven werd voorgedragen vanwege zijn grote verdiensten voor de eigen vereniging maar zeker ook voor het SOVON.

Al sinds de oprichting van de Vogelwerkgroep Nederweert in 1994 is Thijs secretaris. Hij coördineert de jaarlijkse broedvogeltellingen, welke gebiedsdekkend over de hele gemeente door de vrijwilligers van de vereniging worden uitgevoerd. Het daar op gebaseerde boek: “Broedvogels van Nederweert” werd deels door hem samengesteld. De resultaten van de broedvogeltellingen worden jaarlijks door hem, voorzien van ontwikkelingstendensen, aan het SOVON verstrekt. Deze organisatie benut de gegevens voor landelijke adviezen aan wetenschap, bestuur en beleidsmakers.

Dit vele vrijwilligerswerk gaat bij Thijs hand in hand met een prettige band met allen die de natuur een warm hart toedragen. Zijn nauwgezetheid en bereidwilligheid gaat gepaard aan prettige samenwerking en respect voor iedereen, terwijl hij daar toch bescheiden bij blijft.

De jury van het SOVON overhandigde Thijs Loven daarom het certificaat van Vrijwilliger van het Jaar, de zilveren Sovon-speld en een fraai schilderij van zijn lievelingsvogel, de Patrijs. Vervolgens mocht hij in aanwezigheid van zijn echtgenote de felicitaties in ontvangst nemen van Burgemeester Henk Evers en het bestuur plus leden van de Vogelwerkgroep Nederweert.

Mobiele versie afsluiten